Billedserie: Den er så sej

Den nye legeplads i havneparken blev indviet fredag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fredag formiddag blev den helt nye legeplads i havneparken indviet, og ifølge de mange børn som var mødt op, er legepladsen i den grad godkendt.

”Synes i ikke den er flot,” spurgte borgmester Martin Damm de mange fremmødte børn som i dag var med til indvielsen af den helt nye legeplads i havneparken. ”Joooooooooo,” lød det i kor, ”og den er så sej” kom den fra en pige i flokken.

Legepladsen i havneparken har været et stort ønske fra mange, og nu står den der. Håndværkerne var knapt færdige da de mange børn fra byens institutioner først på formiddagen begyndte at ankomme til havneparken. Borgmester Martin Damm hjalp til med at hænge balloner op, og så var det eller tid til en kort tale fra borgmesteren, inden den røde snor blev klippet over med borgmesterens guld saks, og så blev de mange børn ellers sluppet løs. Især skattekisten var meget interessant, og efter børnene at dømme er legepladsen i den grad godkendt.

Efter indvielsen var der boller og juice til børnene, sponseret af Meny Kalundborg.

Den nye legeplads er udformet med et maritimt tema. Faldunderlaget er af støbt gummi, som et hav med øer udformet som bakker. Ved den ene ø er et skib gået på grund, og halvejs sunket. Det er fiskerbåden 'Svalen' som er renoveret og tilpasset legepladsen af byens lokale bådebygger, Henry Slots. 

På og mellem øerne er der en klatrebane af net og stubbe, der forestiller fiskenet der hænger til tørre. Måger, udskåret i træ, sidder på toppen af stolperne, og holder øje med både børn og den efterladte skattekiste. 

Legepladsen har kostet 370.000 kroner, heraf er 40.000 kr. brugt til ombygningen af fiskerbåden.

Del