AnnonceLuk annonce
Billedserie: Halvdelen af træer og buske fældes

05-02-2019

Den store entreprenørmaskine klipper sig igennem de mange træer og buske. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Værslevstien har ligget uberørt hen i rigtigt mange år, men nu har Kalundborg Kommune sat gang i et stort arbejde hvor der tyndes ud i træer og buske på den omkring 15 kilometer lange strækning.

I rigtigt mange år har træer og buske langs den 15 kilometer lange Værslevsti fået lov til at passe sig selv, men nu bliver der tyndet godt ud i træer og buske så der kan komme lys og luft til nye planter.

”Der har ikke været nogen form for pleje i rigtigt mange år, og mange af de træer og buske som står langs hele Værslevstien er selvsået, men nu har vi sat gang i en udtynding, hvor omkring 50% fjernes, nogle steder har vi gået rigtigt hårdt til den, for der er mange træer som ask, kastanje og mirabelle som der er sygdom og svamp i, dem er vi nødt til at fjerne helt, så det kan godt virke voldsomt, men vi lover at i løbet af et par år så gror der noget nyt op igen,” fortæller Rasmus Berg, Skov- og Landskabsingeniør ved Vej og Park i Kalundborg Kommune.

Den store entreprenørmaskine klipper sig vej gennem den lange sti, men det er et arbejde som kommer til at tage lang tid på den lange strækning som starter ved Værslev og først slutter i Gørlev.

Flere beboere langs Værslevstien har været bekymret for dyrelivet når der bliver gået så hårdt til udtyndingen, men sygdom i træerne har gjort det nødvendigt flere steder at fjerne det hele.

De mange træer og buske som skæres ned bliver omdannet til flis og solgt oplyser Rasmus Berg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0