AnnonceLuk annonce
Billedserie: Glædeligt gensyn med gammel dame

24-09-2019

Havnedirektør Bent Rasmussen var tirsdag formiddag ombord med en gave fra Kalundborg Havn, som kaptajn Tormod Karlsen tog imod, mens hotel manager Per Bjarne Kristiansen så til. Foto:Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det blev et glædeligt gensyn for Keld Jensen, Kalundborg, som i sommer var på tur på Svalbard med det gamle krydstogtskib M/S Nordstjernen. Tirsdag anløb det gamle skib fra 1956 Kalundborg Havn med 50 passagerer.

Der er meget langt fra det helt nye topmoderne krydstogtskib Spirit of Discovery, der mandag gæstede Kalundborg, til det 63 år gamle, og noget mindre krydstogtskib M/S Nordstjernen, som tirsdag morgen lagde til kaj i Kalundborg.

Ombord var 50 gæster som blev kørt på en tur til Røsnæs Fyr og Dyrehøj Vingård.

M/S Nordstjernen, en ældre dame med masser af charme, tilsat nye og moderne bekvæmmeligheder. Skibet blev bygget i 1956 på skibsværftet Blohm & Voss. Efterfølgende er det blevet grundigt moderniseret i 2000 og senest renoveret i 2014.

På trods af moderniseringen har man forsøgt at bevare skibets oprindelige stemning og atmosfære. Derfor har man bevaret alle originale kunstværker, samt det klassiske træinteriør kombineret med ny messing, hvilket er gennemgående for hele skibets indretning.

M/S Nordstjernen er en del af Norges nationalarv, så alle ændringer på skibet skal godkendes af de norske myndigheder.

For Keld Jensen, Kalundborg blev det et glædeligt gensyn, han var nemlig med på en tur ved Svalbard i sommer, hvor han både så hvaler, isbjørne og hvalrosser.

”Vi stod på agterdækket i snevejr og drak champagne,” husker Keld Jensen, som helt sikkert skal afsted med M/S Nordstjernen igen, og sådan er det med rigtigt mange af skibets gæster, der er rigtigt mange gengangere imellem.

Tirsdag formiddag var Keld Jensen med ombord for at hilse på besætningen sammen med repræsentanter fra Kalundborg Havn, som havde den obligatoriske platte med til kaptajnen.

Om sommeren sejler M/S Nordstjernen ved Svalbard, men nu hvor sommeren er forbi sejles nogle ture med hovedsageligt tyske turister.

M/S Nordstjernen kom til Kalundborg fra Travemünde, og skal videre mod Stavanger i Norge.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0