AnnonceLuk annonce
Billedserie: Forår i lange rækker

21-03-2020

Sune Simonsen i sit store drivhus i Gørlev, hvor forårsblomster står i lange rækker. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er i den grad forår i lange rækker når man træder ind i Gartneriet Slibestenen i Gørlev, hvor tusindvis af stedmoderblomster og hornviol fylder det store drivhus, forårsblomster som for de flestes vedkommende, skal pynte på kirkegårde rundt om på Sjælland.

Nogle af de mest klassiske forårsbebudere er de farvestrålende hornvioler og stedmoderblomster, som går rent ind i hjertet på de fleste. Små og sarte ser de ud, når de står side om side i det store drivhus på Slibestenen i Gørlev. Her er gartner Sune Simonsen i gang med sin sæson nr. 43, hvor kunderne hovedsageligt er kirkegårde på hele Sjælland, samt nogle få planteskoler og et enkelt supermarked, Meny i Kalundborg.

Sune Simonsen er i den grad aktiv pensionist, selv om har nu er 73 år, passer han det hele selv.

”Jeg nyder det, nu har jeg 1500 kvm. drivhus, det er hvad en folkepensionist kan nå,” griner Sune Simonsen, og fortsætter,

”Før var vi op til seks mand og havde 9000 kvm. drivhus, men nu er det lidt for sjov, jeg kan ikke lade være, jeg kan li’ det.”

Det store drivhus rummer hele 125.000 sommerblomster, og det tager Sune Simonsen omkring tre uger at prikle de mange blomster op, nu er de klar til at blive plantet ud i det danske forår.

Med det flotte skue ud over det imponerende farvespil, glemmer man for en tid alt om coronakrise og at landet er gået i stå.

Gartneriet Slibestenen i Gørlev har udelukkende engros salg og sælger ikke til private.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0