AnnonceLuk annonce
Billedserie: Et helt nyt gymnasium i gamle rammer

18-01-2020

Den store renovering på Kalundborg Gymnasium er nu færdig, lørdag var der inviteret til Åbent Hus. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Gymnasium og HF har været igennem en stor renovering, lørdag var der inviteret til Åbent Hus for alle interesserede, hvor de nye lokaler blev vist frem.

Lokalerne på Kalundborg Gymnasium og HF var ikke længere tidssvarende, og derfor blev der sat gang i en kæmpe ombygning sidste år. Der er væltet vægge, der er etableret ventilation i alle lokaler, der er lavet nye lofter og gulve, og ikke mindst, så har en ny lysskakt, som går hele vejen op gennem bygningen, giver mere lys i kantineområdet.

De sidste håndværkere er ikke helt færdige endnu, men alle undervisningslokaler er taget i brug, og derfor havde Kalundborg Gymnasium og HF inviteret alle interesserede til Åbnet Hus lørdag, hvor elever guidede gæsterne rundt i de nye flotte lyse lokaler. Ingen tvivl om at hele gymnasiet har fået en kæmpe ansigtsløftning.

”Da skolen blev bygget var undervisningslokalerne normeret til 24 elever, men vi har klasser med 30 elever, derfor er alle undervisningslokaler gjort større, så der er luft og lys, hvert lokale er designet sådan at det skal være så svært som muligt at komme til at sidde på bagerste række, eleverne skal have en tæt relation til sin lærer, derfor er der hovedsageligt gruppeborde eller den gammeldags hestesko opsætning, for at skabe tætheden til læreren,” fortæller Trine Fogh Lauridsen, uddannelseschef på Kalundborg Gymnasium og HF, mens hun viser rundt i de nye flotte lokaler.

Ud over renovering af de eksisterende lokaler er der også opført en helt ny tilbygning i to plan på godt 300 kvadratmeter i grundplan, til den eksisterende bygningsmasse. Den del blev indviet i maj måned sidste år.

Hele om- og tilbygningen er budgetteret til 32 mio. kr., men ifølge rektor Peter Abildgaard Andersen, holder det nok ikke helt, grundet mindre overraskelser undervejs.

Håndværkerne har heller ikke helt forladt Kalundborg Gymnasium og HF endnu, ombygningen omfatter også en helt ny hovedindgang ud mod parkeringsarealerne, men på grund af vand på byggepladsen, har det ikke været muligt at få materialerne frem, men i løbet af foråret skulle alt være færdigt, også de nye kontorer til administartionen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0