AnnonceLuk annonce
Billedserie: Et eldorado for haveejere

18-04-2019

Alt personalet i Vejs Havecenter er faguddannet, her samlet i den store afdeling for stauder. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Vejs Havecenter i Høng har åbent hele påsken, der er rigtigt mange varer på hylderne, et sandt eldorado for haveejere.

Den ene lastbil efter den anden læser varer af i Vejs Havecenter i Høng, mens kunderne næsten lige så hurtigt slæber buske, træer, planter og sommerblomster ud i deres biler. Der er rigtigt travlt i Vejs Havecenter, især nu hvor det gode vejr er kommet, så skal alle med grønne fingre ud i haven, og det kræver jævnligt en tur forbi Vejs Havecenter. Og der er selvfølgelig åbent alle dage i hele påsken, lørdag fra 9-15, mens der på alle helligdagene er åbent fra kl. 10-15.

Det er den 35. sæson at Birgit og Hardy Vej er startet på, de sidste 20 år på Charlottevej 26 i Høng, og som altid er indehavere og det øvrige personale, som for øvrigt er faguddannet, klar til at tage imod og hjælpe kunderne.

”Vi vil rigtigt gerne hjælpe kunderne når de kommer, det er vigtigt at de får en god oplevelse,” siger Birgit Vej, mens hun viser rundt i det store havecenter.

Noget af det som kunderne går meget efter er stauder, og her har Vejs Havecenter op mod 800 forskellige stauder i løbet af året, så der er nok at vælge imellem, og det får da også kunderne til at komme langvejs fra.

”Vi har kunder fra store dele af Sjælland, der er mange som kører rigtigt langt for at handle her hos os, det er vi selvfølgelig glade for, især vores stauder er blevet meget populære” siger Birgit Vej.

Vejs Havecenter er indrettet så alle planter står på borde i den helt rigtige højde, så det er nemt og overskueligt for kunderne at komme til, og der er i den grad nok at vælge imellem. Over hver plante er en kort beskrivelse, så kunderne nemt og overskueligt selv kan gå rundt og vælge den rigtige plante, ellers så bare spørg personalet, de er klar med gode råd.

Bagerst i havecentret er afdelingen for større træer, og her er udvalget også stort, der er mange varianter som ikke kan købes alle steder, så også her får kunderne en oplevelse når de går på gangene.

Planteskolehunden Kikki

Ud over planter og træer i lange baner så er Vejs Havecenter også kendt for Birgit og Hardys cockerspaniel Kikki, som stille og roligt går rundt mellem kunderne, og især området ved kasseapparaterne er hundens ynglings område, her falder der tit en godbid af fra kunderne, der er nemlig mange som gennem årene har mødt Kikki og hvis den ikke lige er at se, så bliver der spurgt ind til hvor hunden er.

”Kikki er helt klart vores blevet vores mascot, mange kender hende og har lige en godbid i lommen,” fortæller Birgit Vej.

Så jo, Vejs Havecenter i Høng er på alle måder et sandt eldorado der er en tur værd.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0