AnnonceLuk annonce
Billedserie: ´Er det der en dreng´

25-06-2020

Willy Stig Andersen forklarede om torsken og svarede på spørgsmål fra eleverne. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

21 elever fra 2. klasse på Årby skole var i dag på besøg hos fritidsfiskerne fra foreningen Asnæsbroen på Gisseløre i Kalundborg, for at høre om fiskeri.

Undervisningen for 2. klasse på Årby Skole, var torsdag gået i fisk, eleverne besøgte nemlig foreningen Asnæsbroen på Gisseløre, hvor Willy Stig Andersen og Johnny Forsberg tog imod.

Eleverne blev delt i tre hold. Hvert hold skulle høre om fiskeredskaber, se fisk blive slagtet og fileteret, og endelig skulle eleverne samle cigaretskod på Gisseløre.

De levende fisk var helt klart et hit og meget spændende, Willy Stig Andersen fortalte om bl.a. torsken mens den skarpe kniv arbejdede.

”Eleverne nyder at komme ud, der er helt sikkert en forskel på at sidde i et klasselokale, og til at komme ud i naturen og få undervisning den vej,” sagde lærer Henrik Nielsen fra Årby Skole

Eleverne havde masser af spørgsmål om fisk og redskaber, bl.a. ”er det der en dreng,”-”må vi få lov til at smage,”-”hvorfor er der ikke noget blod,”-kan den leve uden blod,”-”må man godt røre hovedet,” og ”er der en diamant inden i øjnene.”

Ud over at lære om fisk og redskaber havde turen også til formål at lære om naturen generelt, og især forurening, derfor blev eleverne lovet en krone af foreningen Asnæsbroen, for hvert cigaretskod de kunne samle op, og det blev til godt 500 cigaretskodder.

Eleverne bestemte at pengene bliver doneret til Den Danske Naturfond.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0