AnnonceLuk annonce
Billedserie: En våd fornøjelse

06-07-2019

Det traditionelle hesteoptog gennem gaderne i Gørlev lørdag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det store Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev er godt i gang, men det flotte hesteoptog og borgmesterens åbningstale, blev noget af en våd fornøjelse.

Hele denne weekend afholder Gørlevudvalget deres traditionelle hesteskue og kræmmermarked, i øvrigt for 43. gang, på den store markedsplads på Søkrogen i Gørlev.

Der er mange traditioner forbundet med markedet, bl.a. det altid flotte hesteoptog gennem Gørlevs gader lørdag formiddag, med stop på Bytorvet hvor publikum kan beundre de flotte heste i stort set alle størrelser.

Efterhånden er det også en tradition at det er borgmester Martin Damm som holder åbningstalen, og i år sagde han bl.a.,

”Det er et flot arbejde i laver og det er med til at sætte Gørlev på landkortet.”  samtidig benyttede han lejligheden til at fortælle at Kalundborg Kommune har købt et stort stykke jord på 39.000 kvadratmeter ved den gamle sukkerfabrik, som der skal udvikles på de kommende år, og at der kommer 24 nye byggegrunde til salg i Gørlev.

Det store marked samler tusindvis af mennesker hen over weekenden, men lørdag formiddag var der lidt tyndt besat på det store kræmmermarked, og de gæster som havde vovet sig ud i det knapt så flotte sommervejr, var pakket godt ind eller havde de store paraplyer med.

Over middag kom solen frem på himlen og der loves også godt vejr søndag, hvor de mange heste skal bedømmes.

Erhvervsmesse

Som en nyhed på årets hesteskue og kræmmermarked er otte erhvervsdrivende, alle medlemmer af Handels- og Erhvervsforeningen for Gørlev og Omegn, med på det store marked, hvor gæsterne kan få en snak om bl.a. kloaker og entreprenørarbejde, vedligeholdelse af haven eller der er mulighed for at købe et par gummistøvler til det skiftende sommervejr.

Det store hesteskue- og kræmmermarked fortsætter hele søndagen fra kl. 9-17Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0