AnnonceLuk annonce
Billedserie: En opgave noget ud over det sædvanlige

08-12-2018

Det store borehoved er ved at være poå plads og opgaven med at bore ind under jernbanen kan begynde. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning er gået i gang med en opgave som langt fra ligner det er vandt til. De store fjernvarmerør under jernbanen skal udskiftes.

Kalundborg Forsyning har mange opgaver i gang hen over året, opgaver hvor der skal graves større eller mindre huller, men nu er de lige gået i gang med en opgave som på ingen måde ligner det de er vandt til, nemlig udskiftning af de to store fjernvarmerør som ligger under jernbanen ved Slagelsevej.

De to store fjernvarmerør som ligger oven på jorden fra Asnæsværket og helt frem til boosterstationen på Slagelsevej er fra 1981, og på det stykke som går under jernbanen er rør og især de bæringer som røret ligger på, så dårlige at de nu bliver udskiftet.

”Det er på ingen måde en opgave som ligner det vi er vandt til, det er nok noget af det største vi har været i gang med i mange år,” fortæller Kenneth Aagaard der er projektleder hos Kalundborg Forsyning.

Det er en opgave som bl.a. kræver en kæmpe boremaskine, idet de to fjernvarmerør skal bores under jernbanen, først bores og trykkes to store føringsrør ind under jernbanen, rør som er en hel meter i diameter, og som kræver helt specielt værktøj for at opgaven kan løses.

For at få plads til den store boremaskine er der gravet et kæmpe hul på begge sider af jernbanen, størst på den side hvor boremaskinen arbejder fra, her er hullet hele 15 x 6,5 meter stort og hele 6,5 meter i dybden. Alene det at grave så stort et hul er er stor opgave i sig selv, bl.a er der banket spuns ned hele vejen rundt om hullet, for at holde på jorden og sikre forholdene for de folk som skal arbejde nede i hullet.

Arbejdet med at bore og presse de to store føringsrør ind under jernbanen, en strækning på 110 meter, forventes at vare frem til februar, derefter skal de nye fjernvarmerør så skubbes ind i føringsrørene, det arbejde forventes at vare et par måneder, så en gang til foråret forventer Kalundborg Forsyning at det store arbejde er afsluttet.

”Den her opgave er once in a lifetime, modsat så har vi garanteret Bane Danmark at rørene holder i mindst 50 år, men vi forventer at de holder meget længere,” siger Kenneth Aagaard.

Det er Vejlefirmaet Østergaard som udfører opgaven med at bore de to store rør ind under jernbanen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0