AnnonceLuk annonce
Billedserie: En hel kortege af spændende køretøjer

24-08-2020

Af Jens Nielsen

Det blev ikke en helt almindelig mandag for 2. klasserne på Skolen på Herredsåsen, der var nemlig kickoff på projektet ’Transport gennem 100 år’, og derfor var en lang række køretøjer inviteret mandag morgen til, at komme forbi og vise eleverne flere forskellige muligheder for transport.

Eleverne vidste intet om hvad der skulle foregå, og blev derfor meget forbavset da en hel kortege af forskellige køretøjer kom kørende ind på skolens parkeringsplads.

Projektet ’Transport gennem 100 år’ foregår i læringsformen LEAPS, som er i gang med at blive implementeret på Skolen på Herredsåsen.

Eleverne skal undervises i transport i vikingetiden, krigstiden, nutiden og fremtiden, og dagens arrangement var en appetitvækker til det omfattende projekt.

Blandt dagens køretøjer var alt fra cykler, løbehjul, knallerter, motorcykler, personbiler, veteranbiler, firhjulstrækker, entreprenørmaskiner, en gokart, en tankvogn fra Vestsjællands Brandvæsen og i sidste øjeblik kom en af politiet fotovogne også med i samlingen af køretøjer, da den i forvejen var i gang med hastighedsmåling lige før skolen.

Eleverne var rundt og se på de forskellige køretøjer, og fik en masse viden som de skal bruge i projektet, og så var det selvfølgelig meget populært, at få lov til at sidde bag rattet i køretøjerne.

Projektet ’Transport gennem 100 år, løber frem til 18. september, hvor der afsluttes med en tur i et rigtigt damptog, inden en cykeltur på Værslevstien.

Skolen på Herredsåsen i Kalundborg er en af fire skoler i Danmark, som er modelskole for læringsformen LEAPS.

Siden august 2019 har de første klasser arbejdet efter den nye læringsform, og fra august 2021 arbejder hele skolen fuldt ud efter LEAPS-principperne, hvor grundlaget for undervisningen er den videnskabelige arbejdsmetode med hypotese, analyse og syntese. Målet er at ruste børn og unge endnu bedre til fremtiden gennem mere praktisk orienterede læringsformer.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0