Billedserie: Det gælder om at have den længste

Massser af aktivitet i havneparken i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Havneparken udgør den autentiske og atmosfærefyldte kulisse omkring hele denne weekends store hornfiskefestival, hvor der er præmier til dem som fanger de længste hornfisk. Søndag kommer kendt tv-kok forbi med sit gadekøkken.

Hele denne weekend er der hornfiskefestival i Kalundborg Kommune, en konkurrence som i al sin enkelthed går ud på at fange den længste hornfisk fra kysterne i Kalundborg Kommune og der er mange flotte præmier på højkant. Arrangørerne har i år udvidet konkurrencen og indført en selvstændig bådkategori.

Lørdag formiddag var der stor aktivitet på Gisseløre og i havneparken, som danner base for hornfiskefestivallen. Begge steder var der instruktører og udlånsfiskegrej til rådighed, så alle havde mulighed for en god oplevelse med lystfiskeriet.

Der var allerede fanget flere hornfisk da TV-Kalundborg kikkede forbi omkring middag, længste hornfisk målte 71 cm, men det er næppe nok til en førsteplads.

Hele weekenden kan lystfiskerne komme forbi i havneparken og få målt deres fangst, lige som grill og rygeovn er tændt, og der er mulighed for at smage på hornfisken.

I havneparken præsenterede naturvejleder Morten Linhard krible-krable-aktiviteter for de mindste og deres forældre.

TV kok og Michelin kok

Søndag bliver den helt store madlavningsdag - Nikolaj Kirk (Kendt fra bl.a. Nak & Æd på DR) og Mikkel Maarbjerg, tidligere medejer af den to stjernede Michelin restaurant Restaurant Ensemble, byder nemlig på et udendørs hornfiskekøkken.

De to kokke kommer til havneparken med deres gadekøkken og tilbereder forskellige retter af hornfisk, faktisk har de bedt arrangørerne om hele 15 kg. hornfiskefilet, så der er helt sikkert en spiseoplevelse i vente for dem som møder op i havneparken søndag over middag.

Ideen med Hornfiskefestivalen er at skabe fokus på det gode fiskeri, der findes langs Kalundborg Kommunes kyster. Arrangørerne bag Hornfiskefestivalen er; Gørlev Sportsfiskerforening, Høng Sportsfiskerforening, Kalundborg Sportsfiskerforening, Kalundborg Kommune og Fishing Zealand.

Læs mere om festivalen på www.hornfiskefestival.dk

Del