AnnonceLuk annonce
Billedserie: Bringer liv i døde dyr

06-03-2021

Zoologisk konservator Susie Baltzersen med en række af de seneste opgaver hun har lavet på værkstedet på Reersøvej. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Susie Baltzersen, som er uddannet zoologisk konservator, og blandt Europas bedste, har slået sig ned på Vestsjælland. Ikke mindst den flottet natur trak Susie fra Lyngby til Reersø.

Der er meget få kvindelige zoologiske konservatorer i Danmark, Susie Baltzersen er en af dem. Tilmed er hun en af Europas bedste. Tre gange har hun deltaget ved europamesterskaberne for udstopning af fugle og pattedyr. Alle gange har hun opnået topplaceringer og i 2018 var hun kun en enkelt placering fra at blive europamester i kategorien store udstoppede pattedyr. Sølvmedaljen fik hun for en flot bjørneunge, som indbragte 94 ud af 100 miulige point.

Susie Baltzersen kommer oprindeligt fra Lyngby, men har købt en ejendom sammen med sin bror på Reersøvej mellem Gørlev og Reersø, hvor hun har været aktiv med sit eget firma Re-Fauna det sidste års tid.

Det er især den flotte natur som trak Susie Baltzersen til Vestsjælland.

”Jeg elsker at være her, her er luft, plads, en utrolig stilhed, man kan høre naturen og vi er tæt på vandet,” fortæller Susie Baltzersen, og fortsætter,

Jeg tror ikke det gør noget godt for mennesker at bo i små kasser tæt på hinanden i storbyen.”

Susie Baltzersen drømte om at blive dyrlæge. Den drøm blev imidlertid udskiftet med konservatorfaget grundet ordblindhed.

”Jeg så et egern blive udstoppet i fjernsynet, og var med det samme klar over, at det var det jeg ville lave, og så har jeg forfulgt min drøm lige siden, bl.a. med hjælp fra konservator Randi Schirnig på Røsnæs, hvor jeg kom fast gennem mange år,” fortæller Susie Baltzersen, og fortsætter,

"Min studievejleder sagde, at det kunne jeg glemme alt om, jeg kunne blive kassedame i et supermarked, men man skal tro på og kæmpe for det man tror på, det tog mig 12 år at finde en lærerplads, så man skal ikke give op."

Susie Baltzersen udstopper alle former for dyr, om det er en lille fugl, en kronhjort eller et dyr fra Afrika, så klarer hun opgaven.

”Det kræver at man kan tænke kreativt for at opfylde kundernes mange ønsker, jeg har en doktorgrad i klyt og klamp, plejer jeg gerne at sige,” griner Susie Baltzersen, mens hun arbejder med en lille rævehvalp som skal udstoppes for en kunde, mens katten Kita ligger i sin kurv på arbejdsbordet – og den er altså helt levende.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0