AnnonceLuk annonce
Billedserie: ’Bombe’ fundet på Kalundborg Havn

24-04-2021

Af Jens Nielsen

Marinehjemmeværnet er i gang med en øvelse på Kalundborg Havn som varer et helt døgn. I starten af øvelsen er der blevet fundet en bombelignende genstand fastgjort til havnekajen.

Hjemmeværns flotille HVF 251 Kalundborg holder øvelse på Kalundborg Havn i denne weekend, startende lørdag kl. 13.00 og varer helt frem til søndag over middag.

De omkring 60 mand som indgår i øvelsen, var samlet på kajen ved siden af havneparken lørdag først på eftermiddagen til fælles briefing.

Herefter blev flere hurtiggående gummibåde sat i vandet og hjemmeværnskutteren Holger Danske stævnede ud for at patruljere i Kalundborg Fjord.

Typisk er det farvandsovervågning, miljøopgaver og søredning som Marinehjemmeværnet arbejder mest med, men øvelsen i Kalundborg i denne weekend handler hverken om søredning eller miljøopgaver, men om, at en banderelateret gruppe med navnet ’Frihed’, er interesseret i en hemmeligholdt vaccine som bliver fremstillet i Kalundborg, og som kunne blive solgt på det sorte marked et sted i verden, så myndighederne har tilkaldt Marinehjemmeværnet for at bevogte vaccinen som bliver opbevaret i et pakhus på Kalundborg Havn.

I øvelsens start blev kaj 12 og 13 i Kalundborg Havn indtaget og undersøgt af Marinehjemmeværnet, og der gik ikke lang tid før der blev fundet en bombelignende genstand fastgjort til kajen på Kalundborg Havn.

Hvad der mere kommer til at ske i løbet af øvelsen, er indtil videre hemmeligt, men der vil forekomme skydning med løs ammunition og helikopter flyvning, oplyser Marinehjemmeværnet.

Besætningen på Holger Danske skal på et tidspunkt afløses. Det foregår med en af hærens store helikoptere, som lander på sportspladsen i Rørby for at tage den nye besætning ombord. Herefter flyves de ud til Holger Danske i Kalundborg Fjord hvor de fires ned på dækket af marinehjemmeværnskutteren, og den besætning som afløses flyves retur til Rørby sportsplads.

Hvornår den store helikopter flyver ud over fjorden kan desværre ikke oplyses.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0