AnnonceLuk annonce




Billedserie: Børnehavebørn med i ny Danmarksrekord

17-01-2020

Der var trængsel rundt om bordet i køkkenet i Eventyrhuset fredag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg institutionerne Vuggestuen Toppen, Børnehuset Eventyrhuset, Børnehuset Aktivarius, Børnehuset Regnbuen og Vuggestuen Labyrinten, er med til at sætte ny danmarksrekord i fuldkorn.

Danskerne spiser mere fuldkorn end nogensinde før og får nu i gennemsnit 82 gram fuldkorn om dagen. Men der er stadig mange, som ikke spiser de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen. Derfor bakkede nogle af Børnehusene i Kalundborg op, da virksomheder, kommuner, supermarkeder, bagere og mange andre markerede, at ’Årets Fuldkornsdag’ i dag fredag den 17. januar, er større en nogensinde før.

I Eventyrhuset på Klosterparkvej var der fredag formiddag fyldt godt op i køkkenet med børnehavebørn og personale, som var godt i gang med at lave kanelsnurrer.

”Det her er afslutningen på vores fuldkorns uge, selv om det i dag er ’Årets fuldkornsdag’, har vi arbejdet med fuldkorn hele ugen, og lige nu bliver der lavet kanelsnurrer,” fortæller Kirsten Herløv, der er kostfaglig leder i Eventyrhuset, og fortsætter,

”Danskerne spiser generelt ikke nok fuldkorn, børn skal have omkring 40 gram om dagen, men det når vi her, fordi børnene spiser rugbrød.”

Børnene gik til opgaven med stor iver og der blev lavet kanelsnurrer til den store guldmedalje.

”I er da totalt snurrer mestre her,”  sagde en af pædagogerne, mens bagepladerne blev fyldt med kanelsnurrer.

Kirsten Herløv fortalte også om de forskellige former for fuldkorn, bl.a. hvedekerner, bygflager og havregryn, og så fik børn og voksne selvfølgelig lov at smage på de lune kanelsnurrer, og vi kan godt afsløre, at de var rigtigt gode.

Børnehavebørnene har fået både en malebog og en opskriftbog med hjem til forældrene.

Årets Fuldkornsdag 2020 er større end nogensinde før. Med deltagere i 95 ud af landets 98 kommuner sætter dagen ny deltagerrekord.

Bag Fuldkornspartnerskabet står en række fødevarevirksomheder, Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Bager- og Konditormestre i Danmark og DI-Fødevarer, som siden januar 2009 har arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 



0