AnnonceLuk annonce
Billedserie: Blæsende rundvisning

08-09-2018

Tekst og foto: Jens Nielsen

Godt 600 borgere mødte op til åbent hus-arrangement på Ny Vesthavn lørdag, og fik en guidet rundvisning i blæst og til tider også regn.

Kalundborg Havn havde lørdag inviteret alle interesserede til at se det store anlægsarbejde Ny Vesthavn vest for Asnæsværket, på tætteste hold, og den invitation var der mere end 600 som havde taget imod.

”Vi har haft rigtigt mange foreninger og enkeltpersoner som har spurgt til om det var muligt at se den store byggeplads, derfor har vi lavet åbent hus-arrangementet her i dag,” fortalte havnedirektør Bent Rasmussen de fremmødte gæster, som var delt op i hold på godt 100 for hver time.

Efter velkomsten blev gæsterne inddelt i otte mindre hold som så blev guidet rundt i det store område af fire guider fra Kalundborg Havn og fire guider fra entreprenøren NCC Industry – Hercules Fundering.

Guiderne kunne bl.a. fortælle at området Ny Vesthavn er 330.000 kvadratmeter stort, kajen bliver 500 meter lang, der er brugt ca. 3500 tons stål til opbygningen af kajen, det inddæmmede areal er fyldt op med ca. en million kubikmeter sand og desuden er der flyttet 135.000 kubikmeter jord.

”Folk er meget interesseret i byggeriet og de stiller mange forskellige spørgsmål,” fortalte havnebestyrelsesformand Martin Schwartzbach (DF), som var guide for Kalundborg Havn.

Det blev en noget blæsende rundvisning og til tider også regnfuld, men de mange fremmødte borgere var forberedt med varmt tøj, regnslag og paraplyer.

I forbindelse med rundvisningen var der også opstillet en plancheudstilling med billeder fra byggeriet og på en storskærm kørte filmklip.

Efter rundvisningen bød Kalundborg Havn på varm kaffe og kage, den del af arrangementet tog zumbaholdet fra TGU sig af.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0