AnnonceLuk annonce
Billedserie: Bikergudstjeneste er blevet en tradition

13-05-2021

Bikere bænket i Aunsø gamle Kirke ved Aunsøgård i Gl. Svebølle. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

For fjerde gang blev der afholdt en såkaldt bikergudstjeneste i Aunsø gamle Kirke ved Aunsøgård i Gl. Svebølle. Det er Niels Kristiansen, Svebølle, som har fået ideen til bikergudstjenesten, som nu er blevet en tradition Kristi Himmelfartsdag.

Fem motorcykler mødte op ved Svebølle Centret torsdag formiddag, for i samlet trop at køre til Aunsø Gamle Kirke ved Aunsøgård i Gl. Svebølle. Efterhånden en tradition, idet det er fjerde gang at motorcyklisterne mødes til gudstjeneste Kristi Himmelfartsdag, en ide som Niels Kristiansen, Svebølle står bag, lige som han står bag det store motorcykeltræf ved Svebølle Centret først i april.

I samlet flok kørte de mod den gamle kirke hvor de mødtes med andre kirkegængere til gudstjeneste.

”Jeg havde set at de havde en bikergudstjeneste i Nordsjælland i en kirke der lå ned til en sø, og så fik jeg ideen til en lignende gudstjeneste i den gamle Aunsø Kirke. Jeg snakkede med præsten som også synes det var en god ide, og nu er det fjerde gang vi mødes til gudstjeneste Kristi Himmelfartsdag, fortæller Niels Kristiansen, og fortsætter, ”Vi er ikke så mange som vi før har været, så måske er vi ikke så kristne i Svebølleområdet, og det er da også den eneste gang om året jeg kommer i kirke.”

Aunsø Gamle Kirke, bygget mellem 1420 – 1550 og nedlagt i 1934, bliver kun brugt ved særlige lejligheder, kirken er uden varme og strøm, og der er skimmelsvamp, men sognepræst Sanne B. Kristensen er med på ideen.

Vi har før brugt sange fra Elvis Presley og Kim Larsen til gudstjenesten her, i år har vi valgt nogle nyere danske sange, fx Livstræet, Linedanser og Giv os lyset tilbage, og så må man jo godt synge med når vi ikke er flere,” sagde sognepræst Sanne B. Kristensen inden gudstjenesten.

Som indledning til gudstjenesten blev spillet Willie Nelsons On the road again.

Grundet corona var gudstjenesten i Aunsø gamle Kirke sidste år aflyst.

Efter gudstjenesten havde Niels Kristiansen, planlagt en udflugt til Munkholm for motorcyklisterne.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0