AnnonceLuk annonce
Billedserie: Ældreminister på fredagsbar

28-09-2018

Der var en stor flot buket blomster til ministeren fra beboerne på Nyvangsparken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Ældreminister Thyra Frank (LA) besøgte fredag eftermiddag Kompetencecenter for Demens, Nyvangsparken i Kalundborg, hvor hun deltog i fredagsbaren sammen med beboerne.

Peter Jacobsen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune, tog sammen med udvalgsmedlemmer, repræsentanter for ældrerådet og medarbejdere i Nyvangsparken, imod ældreminister Thyra Frank (LA), da hun fredag eftermiddag besøgte Kompetencecenter for Demens, Nyvangsparken.

Ministeren hilste kort på en række af beboerne inden hun blev præsenteret for kommunens repræsentanter, medlemmer fra Ældrerådet samt centerchef Susan Skeel Olsen.

Herefter blev ældreministeren vist rundt på centeret af Susan Skeel Olsen, som bl.a. fremviste en af beboernes lejlighed frem, og fortalte om glæden over et kæmpe stort billede af Vor Frue Kirke.

Thyra Frank fik også fremvist centerets 'købmandsforretning', hvor beboerne kan købe små dagligdagsting, men det blev fredagsbaren som blev den store oplevelse for ministeren.

En stor del af beboerne var samlet til fredagsbar, hvor der blev budt på øl, vin og chips, og ministeren fik hilst på de mange beboere mens hun nød en glas alkoholfri ’bobler’.

Ideen til fredagsbaren er kommet fra medarbejderne, og ministeren fik en kort præsentation af projektet, hvor der serveres øl, vand og vin, der rafles, spilles kort og der høres musik fra de gode gamle dage, hver fredag.

”Jeg vil gerne være fjerdemand til en whist”, skyndte Thyre Frank sig at sige, og det faldt helt i beboernes smag.

Beboerne overrakte en stor flot buket blomster til ministeren inden hun blev budt ind til kaffe.

Nyvangsparken arbejder målrettet med både aktiviteter for beboerne, inddragelse af deres pårørende og fastholdelse af personalet gennem efteruddannelse og medindflydelse på både arbejdstider, indretning af arbejdet og medarbejderdrevne initiativer.

Nyvangsparkens beboere kan få både individuelle muligheder og aktiviteter, der er sociale. Aktiviteterne opstår ofte i tæt kontakt med de pårørende og er alle målrettet borgere med demens, f.eks. biograf, mandeklub, musik, gymnastik, banko, fælles brunch, vild med dans, petang og gudstjeneste.

Kalundborg Kommune har længe arbejdet målrettet med det gode og værdige ældreliv - også for demente. De skal opleve deres hverdag som tryg i et hjemligt og rart miljø. Det var netop det som ældreminister Thyra Frank så nærmere på,da hun fredag besøgte Kompetencecenter for Demens, Nyvangsparken i Kalundborg.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0