AnnonceLuk annonce
Billedserie: 500 til borgermøde om vindmøller

16-01-2019

Borgmester Martin Damm høstede aftenens største bifald for kommunens modstand mod projektet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Godt 500 borgere var mødt op til borgermøde i Kalundborghallen onsdag aften for at høre mere om planerne for opsætning at store havvindmøller i Jammerland Bugt.

Energistyrelsen sendte den 27. december en vurdering af virkninger på miljøet (VVM-redegørelse) og tilhørende miljørapporter for Jammerland Bugt Havmøllepark i offentlig høring. Derfor var der onsdag aften indkaldt til borgermøde for at orientere om status på projektet.

Modstanden fra borgere har hele tiden været stor mod opsætning af havvindmøllerne, og derfor var godt 500 mødt op for at få en status på projektet.

Borgmester Martin Damm (V) var også mødt frem og han fik aftenens største bifald da han sagde,

”Kalundborg Kommune er generelt positiv over for den grønne omstilling, og vi har gennem en årrække understøttet et større antal projekter, det er rent faktisk lykkedes os at nedsætte det samlede energiforbrug, og dels få omstillet til mere bæredygtige energikilder. Samlet så er vi nået forbi klimamålsætningen med at reducere med mindst 20%, og det er gennem de grønne briller at vi har vurderet vores holdning til opstillingen at vindmøllerne i bugten, og vores konklusion fra dag et har egentligt været klar, vi ønsker ikke vindmøller i Jammerland Bugt.”

Faktisk var der nok kun ganske få tilhængere i Kalundborghallen onsdag aften, alle som fik taletid var imod, bl.a. sagde folketingsmedlem Jacob Jensen (V),

”Vindmøller det vil vi rigtigt gerne ha’, men vindmøller i Jammerland Bugt det vil vi ikke ha’, en afstand på 50 km. til møllerne, ja tak.”

En borger kunne ikke forstå at man overhovedet tænker på at placere havvindmøllerne i en bugt, ”hvorfor lægger i dem ikke ud på havet,” blev der sagt.

Medlemmer fra protestgruppen ’Beskyt Jammerland Bugt’, var mødt talstærkt op, og bestyrelsesmedlem Hans Søie havde stor ros til Martin Damm og kommunalbestyrelsen for at bakke op om modstanden til projektet, og foreningens formand Ole Nyvold havde følgende kommentar til panelet, med personer fra European Energy, Energistyrelsen og Orbicon,

”Det som havvindmølleparken vil gøre, er at ændre hele karakteren for området, fra at være et rekreativt område til at være et industriområde, for det her er et industrianlæg man forsøger at knalde op midt i en lille bugt.”

VVM-rapporten er i offentlig høring frem til d. 28. februar 2019.

Ifølge den tidsplan som blev lagt frem for de mange fremmødte borgere, så skal havvindmølleparken installeres i 2024, imens kæmper foreningen ’Beskyt Jammerland Bugt’ stædigt videre mod projektet, som de mener vil ødelægge især området ved især Bjerge Strand og Svallerup Strand.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0