AnnonceLuk annonce
Billedserie: Spændende ridderskole på museet

01-07-2021

Af Jens Nielsen

Kalundborg Museum har travlt med at få slået drenge og piger til riddere i flere uger af sommerferien.

”August, du har nu gennemført skolen i ringridning, så derfor kårer jeg dig til ridder af Esbern Snares ridderskole i Kalundborg, tillykke,” sådan lød det torsdag formiddag da Martin Pavon fra Museum Vestsjælland kårede endnu en ridder i haven bag Kalundborg Museum.

Men for at blive ridder af Esbern Snare skal deltagerne først gennem ridderskolens skrivestue hvor ridder-aspiranterne lærer at skrive med fjer og blæk. Herefter skal man lære kunsten at ride en hest på museets udendørs ringriderbane i træ (hvor ingen falder af hesten), og hvor den lille ring skal rammes med lansen, inden certifikatet kan udleveres og drenge og piger kan kalde sig riddere.

Martin Pavon udbreder ridderens dyder og færdigheder til børn, der synes, at det er sejt at være ridder af Kalundborg. 

”Riddere er ikke kun nogle grove fyre, de kan også skrive digte, og så starter en rigtig ridderturnering faktisk med en dansekonkurrence hvor alle ungmøerne står og udvælger den bedste danser, som så får en sløjfe på lansen, så det har været en hel dannelsesrejse de her turneringer, så det er meget mere end bare våben og kampe,” fortæller Martin Pavon, som har planer om, at lave en mere permanent ridderskole, både for børn og voksne.

”Vi skal simpelthen have bygget en ringriderbane til voksne også, så vi fx kan lave familiedyster.

Det er jo oplagt at få lavet en Esbern Snares ridderskole så vi kan få bragt det navn videre vi alle kender, men der skel investeres nogle penge, bl.a. så vi kan lave undervisning klassevis,” fortæller han.

Ridderskolen er åben hver tirsdag og torsdag i de tre første uger i skolernes sommerferie (uge 26, 27, 28) kl. 10.30-12.30 og igen 13.30-15.30. Bestil billet på vestmuseum.billletexpressen.dk. Ridderskolen er særlig velegnet til børn mellem 4-8 år.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0