AnnonceLuk annonce
Billeder: Verdens stærkeste pige rykket ind i Gryden

11-08-2019

Pippi i snak med Tommy og Annika (spillet af Aske Rydahl og Alma Ødegaard). Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er travlhed i Gryden på Møllebakken i Kalundborg. KAT, Kalundborg Amatør Teater har fredag den 16. august 2019 premiere på Pippi. Søndag var der første kostumeprøve.

Forestillingen er Astrid Lindgrens fantastiske fortælling om Pippi i Sebastians Musicalversion. I en række episoder, hentet fra Astrid Lindgrens debutbog om Pippi Langstrømpe, møder vi verdens stærkeste (og måske rigeste) pige. Vi oplever hendes genvordigheder med de svenske myndigheder, med røvere, cirkusfolk og forældre, sekunderet af de langt mere traditionelt artige børn, Tommy og Annika 

Den altoverskyggende hovedrolle Pippi, er lagt i hænderne på 15-årige Olympia Engsvang Nielsen. Ifølge Instruktør og produktionsansvarlig Klaus Ødegaard, fylder Olympia rollen ud som Pippi på allerbedste vis med engagement, energi og charme. Og det kan man kun give ham ret i, der er næsten en uge til premieren, men Olympia har stort set helt styr på alle sange og replikker, og hun gør det rigtigt godt.

”Efter sommerferien har der været god fremdrift, folk kan det de skal kunne. Vi har måtte lave små ændringer i rollebesætningen, men alt bliver klar til premieren,” fortæller Klaus Ødegaard, som søndag eftermiddag gav de sidste instruktioner inden prøverne begyndte, for første gang med kostumer.

De flotte kulisser er stillet op i Gryden på Møllebakken, især Pippis hus Villa Villa Villekulla, er rigtig flot.

En opsætning som Pippi kræver rigtig mange aktive medvirkende, Året byspil har ikke mindre en 75 aktive foran og bagved scenen. Den ældste aktive på scenen er Viola Hansen, der i foråret fyldte 90 år.

”Det har været en helt fantastisk proces, hvor vi har får stor opbakning til vores projekt, hvor blandt andet Kalundborg Biblioteker har lavet en Pippi udstilling og tegnekonkurrence, her er præmierne billetter til Pippi,” fortæller Klaus Ødegaard.

Torsdag den 15. august kl. 20.00 er der generalprøve, og de fem forestillinger vises efter flg. plan:

Fredag den 16. August kl 20:00 (premiere)
Lørdag den 17. August kl 20:00
Søndag den 18. August kl 15:00
Fredag den 23. August kl 20:00
Lørdag den 24. August kl 15:00

Billetter købes i forsalg på Kat-Kalundborg.dk, hos Meny, men også direkte ved indgangen til de enkelte forestillinger.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0