AnnonceLuk annonce
Billeder: Største folkemøde nogensinde

25-05-2019

Folkemødet bød på masser af debatter, fra venstre, ordstyrer Max Hansen, folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff (S), folketingsmedlem Jacob Jensen (V), folketingskandidat Jesper Wienmann Hansen (K) og folketingskandidat Jonas Ghiyati (SF). Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Folkemøde Kalundborg i Høng 2019 er det største nogensinde. Rigtigt mange debatter, stande og et stort underholdningsprogram for hele familien.

”Det er sådan en slags jubilæum i år, det er femte gang vi afholder folkemøde, jeg er sådan set stolt over at vi er nået dertil, og denne gang har vi både et folketingsvalg og et Europa parlamentsvalg med os, vi fejrer det med at lave det største folkemøde i Kalundborg vi indtil nu har lavet, med rigtigt gode debatter og masser af underholdning for hele familien fra to scener,” Sagde John Højbusk, initiativtager til folkemødet i Kalundborg, fra den udendørs scene da folkemødet blev åbnet lørdag formiddag.

I år er folkemødet blevet flyttet fra området bag Hønghallen til parkeringspladsen foran Høng Centret, og det var helt sikkert en god ide, både for folkemødet, men også for Høng Centret.

”I forhold til valg kunne i nok ikke have planlagt det ret meget bedre, og derfor håber jeg også at publikum vil gå ind for at se nogle af debatterne, for hvis ikke politikerne har strammet op nu og er klare i spyttet, hvornår skal de så være det, så det giver forhåbentligt nogle gode debatter i teltene,” sagde borgmester Martin Damm i sin åbningstale, og forsatte,

”Hele kommunalbestyrelsen er stolte af det arbejde i laver her, for at gi’ en platform til at mødes stille og roligt og uden for de etablerede dagsordener. Om det er rødt eller blåt er ikke afgørende i dag, det afgørende er at vi får en god politisk samtale med hinanden om de emner der rører sig.”

Folkemøde Kalundborg i Høng bød bl.a. på mange debatter om alt lige fra klimaudfordringer til udvikling i Vestsjælland, madspil, affaldssortering, debat med EU-kandidater og debatter om en eventuel Kattegatforbindelse.

Foruden debatteltene var der underholdning fra to scener, en udendørs og en på torvet i Høng Centret.

Ud over de mange politiske partier bød folkemødet også på stande fra mange foreninger, og en lang række gårdbutikker, og et folkemødeløb blev det også til.

Godt 100 motionsløbere stillede til start midt på folkemødepladsen, og præcis kl. 10.30 blev folkemødeløbet skudt i gang. Ruten var godt fem kilometer lang, og den kunne deltagerne så selv bestemme hvor mange gange de ville løbe den.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0