AnnonceLuk annonce
Billeder: Politikontrol ved skolerne

13-08-2019

Flere bilister blev gjort opmærksom på, at de manglede lys i en forlygte. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Områdebetjente fra politiet i Kalundborg er i hele denne uge rundt ved skolerne i Kalundborg Kommune for at holde øje med trafikken. Generelt går det godt, oplyser politiet.

Selv om regnen piskede ned tirsdag morgen, var områdebetjent Peter Holm Jørgensen mødt op ved Nyrupskolen i Kalundborg for at holde øje med trafikken i forbindelse med skolestart, hvor en række af mindre børn lige skal vende sig til at færdes i trafikken, og bilisterne derfor skal være ekstra opmærksomme.

”Vi ser efter, om børn og voksne har sikkerhedssele på, og om bilisterne kører og snakker i telefon, men generelt går det godt. Efterhånden har forældrene fundet ud af, at det er vigtigt, at børnene er spændt fast,” fortæller Peter Holm Jørgensen, mens hans skarpe politiblik ser efter trafikken.

”Og så har det generelt en god præventiv effekt, at vi bare er her,” fortsætter områdebetjenten, som lige spotter en bilist, der mangler lys i den ene forlygte. Han bliver vinket ind til siden, og får besked på at få ordnet problemet. I øvrigt var der tre bilister, som manglede lys i en forlygte i den time kontrollen ved Nyrupskolen varede.

Mandag var der kontrol ved Rynkevangskolen, og her var der en 35-årig far, der ikke havde fastgjort sit 7-årige barn med sikkersele, ligesom den 35-årige heller ikke havde kørekort.

”Det koster en bøde på 1.500 kr., hvis børnene ikke er spændt fast, samt et klip i kørekortet, hvis man altså har et, endvidere får bilisten er stor bøde for at køre uden at have kørekort,” fortæller Peter Holm Jørgensen.

De øvrige områdebetjente fra politiet i Kalundborg er i denne uge også rundt til kontrol af trafikken ved skolerne i kommunen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0