AnnonceLuk annonce
Billeder: Perfekt vejr til heste og kræmmere

15-09-2018

Tekst og foto: Jens Nielsen

Heste, spændende kræmmerboder, show, Ruds Vedby Garden,– er blot nogle af programpunkterne til denne weekends Føl- og Plag skue samt Kræmmermarked i Gørlev, hvor arrangørerne venter op imod 8000 besøgende.

Efterårets store marked i Gørlev blev skudt i gang lørdag formiddag i rigtigt flot efterårsvejr, hvor Ruds Vedby Garden marcherede gennem byen, inden 1. viceborgmester Peter Jacobsen (DF) åbnede det store Føl- og Plag skue samt Kræmmermarked.

"Det er som om at sommeren varer lidt længere når man ved at man skal til Gørlev Heste- og Kræmmermarked," sagde Peter Jacobsen bl.a. i sin åbningstale.

Faktisk åbnede det store marked så småt allerede fredag sidst på dagen, hvor kræmmermarkedet, og Kim Larsens Tivoli kunne besøges.

Arrangørerne bag det store marked, Gørlev udvalget, forventer op imod 8000 gæster i løbet af weekenden hvor der, foruden det store kræmmermarked, er et stort program med bl.a. hestekåringer, løfteben konkurrence og meget mere, kort sagt et marked med masser af oplevelser for hele familien.

Der har været marked i Gørlev i godt 40 år, de sidste mange år med stort set samme program, og det er ifølge arrangørerne måske det som gør det til en succes.

”Programmet er stort set ens fra år til år, det er ikke meget vi retter, og det er måske det som er blevet en succes, folk ved hvad de får når de besøger markedet,” fortæller Jørgen Arnam- Olsen og Helge Carlsson, som sammen med Lotte Bing Nielsen, udgør Gørlev udvalget, der står bag det store heste og kræmmermarked.

”Det er dog ikke de samme heste som er kommet gennem årene,” griner Jørgen Arnam- Olsen.

Det flotte vejr lørdag lokkede rigtigt mange gæster til, og mens mange kikkede på de flotte heste var der også livlig handel i kræmmerboderne, hvor der bl.a. kunne købes otte år gammel 'skilsmisse ost', gamle haveredskaber, hatte, tasker, tøj, legetøj, ja det er vist kun fantasien som sætter grænser for hvad der kan findes hos de mange kræmmere.

Der var tilmeldt 79 føl og plage til skuet, som fordeler sig på racerne Belgier, Jyder, Knabstruppere, Shetlændere, Haflingere, Tinker, Fjordheste, Islændere, Nordsvenske heste, Miniatureheste, Welsh og Sports ponyer. Især de mange føl fik mange kærlige blikke og klap fra publikum.

Søndag fortsætter det store marked i Gørlev, hvor det er borgmester Martin Damm som holder åbningstalen søndag kl. 11.

Der er åbent på det store heste og kræmmermarked, søndag fra 10 til 17, hvor der foruden det store kræmmermarked, bydes på tivoli samt en række hesteshows i ringen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0