AnnonceLuk annonce
Billeder: Kontrolleret genåbning af Spildopmagerne

27-05-2020

Spildopmagerne havde taget alle forholdsregler inden genåbningen tirsdag aften. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Efter næsten to måneder uden aktiviteter, åbnede Spildopmagerne på Langagervej igen tirsdag aften. De mange frivillige havde gjort et stort arbejde for at alt kunne foregå sikkert for såvel kunder som frivillige.

Som stort set alt andet, blev Spildopmagerne i Kalundborg også ramt af regeringens nedlukning i forbindende med Covid-19. I næsten to måneder har alt været helt lukket hos Spildopmagerne, ingen salg om tirsdagen og ingen indlevering af brugbare loppeting.

Tirsdag aften var Spildopmagerne så klar igen til at lukke kunder ind i ’butikken’, under kontrollerede forhold.

Der var fra Spildopmagernes side gjort et stort arbejde for at salget kunne foregå sikkert i forhold til smittefare. Kunderne blev lukket ind ad flere indgange end ellers, der var ensretning i lokalerne markeret med pile på gulvet, der var masser af håndsprit, skilte med angivelse af hvor mange som måtte opholde sig i de enkelte rum og de mange frivillige var udstyret med mundbind og visir.

”Det går mere roligt end jeg havde forventet, her er ikke så mange mennesker som der plejer at være, men så kan vi lige få prøvet alle vores tiltag af og få lidt erfaring, for der kommer nok langt flere i næste uge, hvor det har været lønningsdag,” fortæller formand for Spildopmagerne Henrik Harslund, og fortsætter,

”Vi er glade for at være i gang i igen, for hvis der ikke er noget salg, så er der ingen penge til klubberne og korpsene, men vi har da diskuteret meget om det var forsvarligt at åbne, mange af de frivillige er mellem 70 og 80 år gamle og flere har noget med hjertet og lungerne, men alle er blevet udstyret med mundbind og visir, så respekt for at de stiller op.”

Spildopmagerne har været i tæt kontakt med politiet inden genåbningen for at snakke de mange tiltag der er gjort, igennem.

De to containere som Spildopmagerne har stående på genbrugspladsen på Asnæsvej, er igen åbne så der kan afleveres brugbare effekter.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0