Billeder: Kø da Spildopmagerne igen åbnede

Af Jens Nielsen

Efter tre måneder uden aktiviteter, åbnede Spildopmagerne på Langagervej igen tirsdag aften. De mange frivillige havde gjort et stort arbejde for at alt kunne foregå sikkert for såvel kunder som frivillige.

Som stort set alt andet, blev Spildopmagerne i Kalundborg også ramt af regeringens nedlukning i december måned. I næsten tre måneder har alt været helt lukket hos Spildopmagerne, ingen salg om tirsdagen og ingen indlevering af brugbare loppeting.

Tirsdag aften var Spildopmagerne så klar igen til at lukke kunder ind i ’butikken’, under kontrollerede forhold.

Der var fra Spildopmagernes side gjort et stort arbejde for at salget kunne foregå sikkert i forhold til smittefare. Kunderne blev lukket ind ad flere indgange end ellers, der var ensretning i lokalerne markeret med pile på gulvet, der var masser af håndsprit, skilte med angivelse af hvor mange som måtte opholde sig i de enkelte rum og de mange frivillige var udstyret med mundbind og visir.

”Vi har taget alle tænkelige forbehold, der er skilte alle vegne, alle spritbeholdere er fyldt op, og når andre forretninger har kunne åbne, så mener jeg også vi kan åbne,” fortæller formand for Spildopmagerne Henrik Harslund, mens de første kunder præcis 18.30 blev lukket ind i lokalerne.

Kø ved indgangen

Ingen tvivl om, at kunderne har savnet Spildopmagerne, køen var lang ved indgangen, og allerede da klokken var 17, halvanden time før åbningen, stod de førte i kø ved indgangen.

”Det er dejligt at komme i gang igen, kunderne har savnet at komme her, da jeg kom kl. 17, stod der allerede en 7 til 8 i kø ved indgangen,” fortæller kasserer hos Spildopmagerne, John Stampe.

De to containere som Spildopmagerne har stående på genbrugspladsen på Asnæsvej, er også åbne så der kan afleveres brugbare effekter.

Del