AnnonceLuk annonce
Billeder: Havneparken er stort set klar til brug

25-05-2019

Dennis Ravn, projektansvarlig for havneparken, og Cathrine Sinding fra Kalundborg Kommunes Kultur og Fritid, glæder sig til at tage havneparken i brug. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det store arbejde med at lave nye kajkanter og højvandssikring i havneparken er næsten færdigt. Om få dage åbnes hele området, så borgerne igen kan bruge havneparken. Indvielse først i juni måned.

Entreprenørerne har i flere måneder været i gang med at lave helt nye kajkanter og højvandssikring ud for havneparken, derfor har det ikke været muligt at bruge hele arealet, og kører man forbi nu, ligner det stadig en byggeplads, men i næste uge skulle det være slut.

Arbejdet med selve kajanlægget og højvandssikringen er stort set færdig, der mangler kun ganske få småting. På onsdag kommer der rullegræs på et nyt stort areal op til det nyetablerede område med terrasse-niveauer ned til vandet. I det hele taget bliver havneparken meget mere grøn med flere græsarealer, buske og træer.

Cathrine Sinding fra Kalundborg Kommunes Kultur og Fritid glæder sig til, at byggepladshegnet kommer væk i næste uge, så der igen kan afholdes arrangementer i havneparken.

”Vi glæder os til byggepladshegnet forsvinder, for allerede lørdag d. 1. juni skal der være et stort arrangement i havneparken, men det er trods alt lykkedes at afholde fem arrangementer, selv om det har været en byggeplads,” siger Cathrine Sinding.

Badezone

Et stort ønske fra borgerne har været muligheden for et havnebad, og det kommer nu. I forbindelse med terrassering ned mod vandet er der lavet en badenedgangszone, der kommer en rigtig badestige, og der kommer et flot undervandslys ud for badestien.

” Vi sidder lige nu med tilladelsen for at få lov til at lave en midlertidig badezone, og det er med streg under midlertidig. Vi kan ikke bare få lov, af Søfartsstyrelsen, til at lave et badeanlæg, men det har været et stort ønske fra borgerne, derfor har vi sagt, at vi tester af endnu engang. For relativt få penge kan vi få lavet en badezone, der er skiltet korrekt, og med det rigtige sikkerhedslys. Udfordringen er, at her både sejler lystfartøjer og erhvervsfartøjer, men det kan lade sig gøre andre steder, så det kan vi også løse her,” fortæller Dennis Ravn, projektansvarlig for havneparken.

Nyt fælleshus skrider frem

Opførelsen af det nye fælleshus, som skal indeholde toiletter, en café og et overdækket picnicområde, skrider også godt frem, nu er der rejst så meget af huset, at man kan fornemme størrelsen.

Beachvolleybanen bliver også flyttet i forhold til den tidligere placering. Den flyttes ind i hjørnet, hvor den udskældte læ-væg med gamle vinduer var lavet. Beachvolleybanen etableres i næste uge, for den skal bruges næste weekend.

Parkeringsplads flyttes

Mens arbejdet i havneparken har stået på, har der været parkeringsmuligheder på selve gruspladsen ved storskærmen, men den lukkes nu, og bilisterne henvises i stedet til en ny, foreløbig midlertidig, parkeringsplads hvor den gamle taxabygning lå.

Cathrine Sinding og Dennis Ravn oplyser, at der arbejdes med planer om at lave en indvielsesfest samt rejsegilde på det nye fælleshus først i juni måned. Datoen er endnu ikke helt fastlagt, men meldes ud meget snart.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0