AnnonceLuk annonce
Billeder: Flot runesten afsløret på Vikingemarked

05-10-2019

De to vikingepiger Sigrid og Vigga trak det sorte klæde væk som dækkede den nye runesten, da Bertel Haarder snittede snoren. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Formand for Folketingets kulturudvalg, Bertel Haarder, afslørede lørdag formiddag den helt nye runesten på Fugledegård i forbindelse med det store vikingemarked, som varer hele weekenden.

Tissø Vikingemarked kan i år fejre 10-års jubilæum, og i den forbindelse blev der afsløret en to tons og 1,5 meter høj runesten, lørdag formiddag foran rigtigt mange gæster som havde fundet vej til det populære vikingemarked.

Bertel Haarder, formand for Folketingets kulturudvalg fik æren af at snitte snoren så det sorte klæde som dækkede den nye runesten, kunne fjernes og dermed afsløre det flotte arbejde.

Teksten på runestenen er ”Denne kuml (mindesmærke) og de rødmalede runer står efter folket ved Tissø. Erik huggede.”

Det er runerister Røde Erik (Erik Sandquist) som har stået for opgaven, og runestenen ved Tissø er i øvrigt runesten nr. 73 som Røde Erik har udført.

Efter afsløringen lagde Røde Erik allersidste hånd på værket, nemlig malingen af runerne.

I løbet af weekenden vil mange tusinde gæster strømme til det populære vikingemarked hvor sædvanen tro b ydes på et omfattende program med drabelige vikinge-kampe, fredelige markedsboder, musik, underholdning og stemning. I de mange telte på pladsen ved Tissø bliver der spundet, vævet, bagt, kogt, lavet smykker og smedet våben. Et af de nye tiltag i år er bueskydning fra hesteryg. Et indslag med fart over feltet. Jeamaine Enevoldsen viste, hvilke færdigheder en bereden bueskytte skal beherske.

Det store vikingemarked fortsætter hele søndagen, og lørdag aften vil »Dragonflies« - syv unge ildkunstnere - byde på et forrygende ildshow i skumringstimerne i vikingelejren. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0