AnnonceLuk annonce
Billeder: Børnehave fejrede 50-års fødselsdag

15-05-2019

Fra venstre, Anni Sørensen, børnehavens første leder sammen med Jørgen Arnam Olsen, bestyrelsesformand Niels Erik Jørgensen og borgmester Martin Damm. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Indvielse af Gørlevs første børnehave skete sammen år som den første mand satte fødderne på månen. Onsdag var der inviteret til 50- års fødselsdagsfest.

Gørlevs første børnehave Hobitten, kunne onsdag fejre 50-års fødselsdag. Mange forældre, tidligere ledere, medarbejdere og nuværende og forhenværende bestyrelsesmedlemmer kikkede forbi for at være med til at fejre dagen.

”1969 er i verdenshistorien et skelsættende år med en masse begivenheder, bl.a. satte det første menneske fødderne på månen da Apollo 11 landede, og her lokalt blev Gørlevs første børnehave indviet d. 15. maj 1969, derfor kan vi fejre 50-års fødselsdag i dag,” sagde bestyrelsesformand Niels Erik Jørgensen i sin tale.

Den Selvejende institution Hobitten i Gørlev er en lille børnehave med 40 såkaldte enheder som det hedder på forvaltningsdansk, og hvor mere end 1000 børn er passeret gennem lokalerne i de 50 år.

Med til fødselsdagen var også børnegavens første leder, Anni Sørensen og forhenværende amtsborgmester Søren Eriksen, og sidstnævnte fortalte om hvordan børnehaven var blevet til og om de mange år han havde været en del af bestyrelsen.

Også Kalundborgborgmester Martin Damm kikkede forbi, han har også siddet i børnehavens bestyrelse, og fortalte at det egentligt var hans kone som var valgt ind, men at hun fortrød, derfor overtog Martin Damm posten i bestyrelsen og blev kasserer, længe før den politiske karriere startede.

Efter de officielle taler var der kaffe og kage, inden Anna Spejlæg tog over for at underholde børnene med sanglege.

Som en lille overraskelse til børnene kom en is bil inden festen var slut.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0