AnnonceLuk annonce
Billeder: Børn skal ud i naturen

01-05-2019

Der blev hugget brænde og lavet bål. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De mange skærme og populære spil er store konkurrenter til naturen, men det vil Det Danske Spejderkorps gerne gøre noget ved, derfor var børn fra 4. 5. og 6. klasse inviteret til Åbent Hus hos Det Danske Spejderkorps Esbern Snare i Kalundborg, tirsdag aften.

Danske undersøgelser viser, at børn på 5-12 år kommer cirka halvt så meget i naturen som deres bedsteforældre gjorde, da de var børn. Det gør de først og fremmest, fordi de bruger mere tid foran skærmene, og fordi der ikke prioriteres tid med børnene i naturen eller giver dem mulighed for selv at tage på opdagelse i naturen.

Det vil DDS Esbern Snare Kalundborg, gerne være med til at gøre noget ved. Derfor var børn fra 4. 5. og 6. klasse, tirsdag aften, inviteret til Åbent Hus hos Esbern Snare spejderne i spejderhytten på Hesthaven.

Der var klart plads til flere deltagere, da de fleste var blevet hjemme bag deres skærm, men dem som dukkede op, fik en fantastisk oplevelse, hvor der blev hugget brænde med økse, der blev lavet bål, og så stod den ellers på æblekage, hvor børnene selv skrællede æblerne, kogte dem over bål, ristede sukker og havregryn og piskede flødeskum i hånden, og selvfølgelig fik masser af frisk luft og godt kammeratskab i det flotte vejr.

DDS Esbern Snare Kalundborg inviterer til Åbent Hus igen d. 8. maj, hvor det er de mindste fra 2. og 3. klasse der skal prøve kræfter med friluftslivet.

En undersøgelse fra Friluftsrådet lavet i august 2018, viser at:

- 66% af danske børn i alderen 2-15 år ikke har prøvet at overnatte eller bygge en hule i naturen

- halvdelen aldrig har prøvet at klatre højt op i et træ, fange krabber eller at gå tur i mørket.

- 35% aldrig har holdt en snegl, været med til at tænde bål eller kigget på en stjernehimmel

- 27% aldrig har badet i havet

De 3-6-årige brugte i 2016 1 time og 37 minutter om dagen på computerskærme, mens skærmtiden for de 7-12-årige var på mere end tre timer. og så er der teenagerne. De bruger med nyere tal fra Sundhedsstyrelsen, mere end 6 timer foran en skærm hver eneste dag.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0