Billeder: Bikergudstjeneste med Kim Larsen tema

Bikere bænket i Aunsø gl. Kirke, til højre Niels Kristiansen, som har fået ideen til bikergudstjenesten. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

For tredje år i træk blev der afholdt en såkaldt bikergudstjeneste i Aunsø gamle Kirke ved Aunsøgård i Gl. Svebølle. Det er Niels Kristiansen, Svebølle, som har fået ideen til bikergudstjenesten.

Regn og bare 11 grader var medvirkende til at bare fem motorcykler mødte op ved Svebølle Centret torsdag formiddag, for i samlet trop at køre til Aunsø Gamle Kirke ved Aunsøgård i Gl. Svebølle. Efterhånden en tradition, idet det er tredje år i træk at motorcyklisterne mødes til gudstjeneste Kristi Himmelfartsdag, en ide som Niels Kristiansen, Svebølle står bag, lige som han står bag det store motorcykeltræf ved Svebølle Centret først i april.

”Jeg havde set at de havde en bikergudstjeneste i Nordsjælland i en kirke der lå ned til en sø, og så fik jeg ideen til en lignende gudstjeneste i den gamle Aunsø Kirke. Jeg snakkede med præsten som også synes det var en god ide, og nu er det tredje år vi mødes til gudstjeneste Kristi Himmelfartsdag, fortalte Niels Kristiansen, inden turen gik mod kirken, sammen med et par af de mere magelige bikere som mødte op i bil.

Aunsø Gamle Kirke, bygget mellem 1420 – 1550 og nedlagt i 1934, bliver kun brugt ved særlige lejligheder, kirken er uden varme og strøm, og der er skimmelsvamp, men sognepræst Sanne B. Kristensen var med på ideen.

”De to første år var gudstjenesten med musik af Elvis Presley, men i år er det Kim Larsens sange vi tager udgangspunkt i. Det at Kim Larsen har indsunget en række sange der bliver sunget ved fx begravelser, har gjort at de er blevet kendt af mange flere, bl.a. ’En rose så jeg skyde’ og ’Dejlig er jorden’, som har fået en enorm stor udbredelse via Kim Larsen,” sagde sognepræst Sanne B. Kristensen inden gudstjenesten.

Som indledning til gudstjenesten blev spillet Gasolin nummeret ’Det var Inge og Katinka…’, men også numre som ’Lille guds barn’, ’Dejlig er jorden’, ’Som et strejf af en dråbe’ og ’Tik Tak’ blev sunget til bikergudstjenesten.

Sidste salme til gudstjenesten var en speciel bikerversion fra Orø af ’Du som har tændt millioner af stjerner’.

Del