AnnonceLuk annonce
Billeder: Sofus giver pote på plejecentret

10-11-2018

Sofus går rundt om bordet og snakker med plejecentrets beboere. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Martin Vejlgaard besøger hver torsdag Bregninge Plejecenter med sin labrador Sofus, og det er et populært afbræk i hverdagen.

”Hvor er Sofus, er der nogen som har set hunden? – Ja han er nede hos Knud for der er godbidder på bordet.”

Sofus, en otte år gammel labrador besøger hver torsdag Bregninge Plejecenter hvor han spreder glæde blandt beboerne. Hunden går rundt på gangene som boede han på centret.

Det er Martin Vejlgaard fra Kaldred, som hver torsdag formiddag kommer forbi med Sofus og hilser på beboerne.

Sofus er godkendt af Ældresagen som besøgshund, og han er da også helt stille og rolig, når han går rundt og kikker ind til beboerne.

”Jeg kan jo se glæden hos beboerne, især hos dem som selv har haft hund på et tidspunkt, men Sofus bliver lidt tyk med alle de godbider,” fortæller 74-årige Martin Vejlgaard, som til dagligt bor i sit sommerhus i Kaldred.

Hver torsdag formiddag samles de beboere der har lyst i en af samlingsstuerne og så er der kaffe og frugt. Der er nemlig ingen småkager de torsdage hvor Sofus kommer forbi, i stedet går Martin Vejlgaard rundt blandt beboerne og deler ganske små godbider ud som Sofus så spiser med velbehag når der bliver kaldt på ham, og han kan selvfølgelig sidde pænt og give pote inden godbidderne glider ned.

Når Sofus har været rundt om bordet et par gange og falder til ro under bordet, så læser Martin Vejlgaard op af en bog for beboerne, i øjeblikket er han i gang med Jane Aamunds ’Vesten for måne’.

Mange aktiviteter

Det er ikke kun besøgshunden Sofus som skaber glæde på Bregninge Plejecenter, de to medarbejdere Lene Larsen og Jonna Assentoft står for aktiviteterne, der bl.a. tæller gymnastik, besøg af harmonikaspillere, puslespil, sang, julehygge med pårørende, æblepresning, banko, fredagsbar og cykeltur, hvor der i øvrigt mangler flere cykelpiloter, så der er ingen af beboerne på plejecentret som bare får lov at falde hen, det må være det som kaldes et aktivt ældreliv.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0