AnnonceLuk annonce
Masser af aktiviteter i efterårsferien 

08-10-2019

kontakt@tv-kalundborg.dk

Efterårsferien flyder over af aktiviteter på Kalundborg Biblioteker, og alle er velkomne. Mørket sænker sig, og vinden rusker udenfor -  og det er tid til masser af hyggelige sysler indendøre. I efterårsferien kan man finde masser af spændende aktiviteter på Kalundborg Biblioteker for børn, hvad enten man er til spil, teater eller kreative aktiviteter. 

Kultur og Fritid i Kalundborg Kommune har gjort det nemmere at få et overblik over alle de ting, man kan lave i ferien, og samle det på ét sted, til gavn for borgere, turister og dem, der arrangerer de mange tilbud. Det er nemlig langt fra kedeligt at holde efterårsferie i Kalundborg Kommune, og oversigten over efterårsferiens tilbud indeholder både aktiviteter som kreative
værksteder, teater eller dyredag, men der er også de faciliteter, som står til rådighed uden den store planlægning, såsom legepladser og andre sjove steder at besøge. 

Den samlede oversigt over arrangementer i efterårsferien vil både være tilgængelig i fysisk og digital form, i form af en kalenderoversigt. På hjemmesiden ferieikalundborg.dk kan man løbende holde sig opdateret på events og andre tilbud på sin smartphone eller PC. På Facebook-siden ”Ferie i Kalundborg”, kan man også få informationer om de enkelte aktiviteter, tider, steder, entre mm. Er man til den fysiske kalender, så udgiver Kultur og Fritid en oversigt, der kan hænges på køleskabet, og som kan hentes på det lokale bibliotek.

Ferien skydes i gang

Kalundborg Biblioteker skyder vinterferien i gang lørdag den 12. oktober kl. 10 på Ubby Bibliotek, hvor biblioteket i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd har brætspilsdag med hygge og tag-selv-buffet og pizza til afslutning. Peter Michaelsen, lokal brætspilsekspert, og andre frivillige spilentusiaster giver korte oplæg, og sætter de fremmødte i gang med at prøve spillene. Man bliver introduceret til mange forskellige spil, som alle kan spilles efter en introduktion på 1-3 minutter.

Slip Katniss Everdeen løs 

Synes man fx, at Katniss Everdeen fra Hunger Games er ret blæret med bue og pil? Måske man mener, at man kan gøre hende kunsten efter? Så skal man møde op i Kalundborg Hallerne mandag d. 14. oktober kl. 10, hvor man kan øve sig i bueskydning, og selv få lov at fornemme buestrengens sitren, når pilen suser afsted. Kalundborg Bueskytteforening hjælper med at ramme byttet, og vi skulle hilse fra dem og sige: ”Don't try this at home.” 

Teater i mange afskygninger           

Er man mere til teater, er der lørdag den 12. oktober børneteater i Kalundborg på Skolen på Herredsåsen for de ½-3 årige med teatret Kriskat, der serverer eventyrlig underholdning med forestillingen 'B-Bumm',  En fabulerende forestilling om vores utrolige hjerte. Forestillingen spiller både kl. 10 og kl. 11.15.

Onsdag eftermiddag d. 16. oktober kommer teatergruppen Teater TT på besøg med forestillingen 'Freddy og far’ i Kulturhus Gimle. Her kan I opleve en varm og finurlig forestilling om den forældreløse cirkustjener Freddy og de store spørgsmål og længsler, vi alle går og tumler med. Forestillingen er for de 4-10 årige

På Svebølle Kvik Bibliotek bliver det helt magisk, når Teatret Lampe Lørdag den 19. oktober kl. 10.30 kommer på besøg med forestillingen ’Den Grimme Ælling’ 
I reden er der æg. Tre små og ét stort. Ud kommer tre gule ællinger... og en stor grå. Vi ser den kluntede og nysgerrige ælling møde verden, overvinde livets forhindringer og til sidst blive en flyvedygtig svane. Musikalsk dukkemagi for de 2-5 årige.

Bliv filminstruktør for en dag, eller dyrk bøgernes verden

Måske man har prøvet at lave animationsfilm eller gerne vil i gang, i så fald har Kalundborg Bibliotek det perfekte lille kursus til dig. Successen bliver nemlig gentaget, og der bliver leget med film, ord og kreativitet på Kalundborg Bibliotek onsdag d. 15. oktober kl. 11-13. 
Her kan man opleve et animation studio, hvor man kan bruger sin fantasi og lave en spændende animationsfilm sammen med andre kreative hoveder. Man bliver introduceret til en avanceret app, og har man en iPad/tablet, må man meget gerne tage den med. 

Er man i stedet til de lidt mere stille kreative sysler, laves der kloge bibliotekskogleugler med grankogler og filt på Gørlev Bibliotek mandag den 14. oktober kl. 10-12, og har man brug for et sjovt, finurligt eller skræmmende bogmærke til sine bøger, kan man kreere et eller flere i Svebølle Kvik bibliotek om torsdagen 17. oktober kl. 10-12. Til begge arrangementer skal man have en voksen med, hvis man er under 7 år.

Vil man måske i stedet have endnu mere god børnelitteratur, er der Litteratur Banko fredag 18. oktober kl. 14-15 på Høng Bibliotek. Der bliver spillet banko med billeder med figurer fra bøger og film i stedet for tal. For børn i alderen 6-9 år

Tigertræning for de mindste

Torsdag den 17. oktober kl. 10-11 kan man opleve den festlige udgave af Tigertræning. Der fægtes, danses, fanges haler, køres på hundeslæde og meget mere til vilde skønne sange, der alle er skrevet specielt til legene fra Tigertræning. Børn og voksne bliver ført gennem et sanseligt musikeventyr, der lover sved på panden, grin og masser af leg. Hele forestillingen tager 60 minutter. Børn skal følges med en voksen.
Målgruppen er 3-6 år og deres voksne, men alle kan deltage, da det er lavet som et familie event. Tigertræningen foregår i Kalundborg Hallerne, Hal 1.

Lidt til dyreelskerne

Nus en kanin, se en slange, rør et specielt kæledyr, se hundeshow og få en snak med dyrlægen. Tirsdag den 15. oktober kl. 13-15.30 er der stor kæledyrsdag på Ubby Bibliotek i samarbejde Hvidebæk Lokalråd. Kom og se alle de udstillede kæledyr, og oplev alt det andet, der også sker, når kæledyrene bliver sluppet løs på Ubby Bibliotek.

Er man den nysgerrige type og altid på udkig efter nye, sjove aktiviteter, man kan lave på biblioteket? Så skal man møde op på Kalundborg Bibliotek mandag den 14. oktober. Her præsenteres nemlig en helt ny Funbox. Bibliotekets Funboxe er fyldt med forskellige aktiviteter, lige fra silk clay over knyttede armbånd og nøgleringe til brætspil? 

Der er tilmelding til de fleste arrangementer, og til nogle af arrangementerne koster billetten 25 kr. 
Vil man vide mere, og evt. tilmelde sig efterårsferiens arrangementer, besøg da Kalundborg Bibliotekers hjemmeside kalundborgbib.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0