AnnonceLuk annonce
Bibliotek uden bemanding

09-02-2017

Biblioteksleder Jette Mygind og formand for Kultur og Fritidsudvalget, Ole Glahn (R).

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune skal investere godt en halv mio. kr. til etablering af åbne biblioteker i Gørlev, Ubby og Kalundborg, så borgerne kan få adgang til biblioteket, også når der ikke er personale til stede.

På investeringsoversigten for 2017 er afsat et rådighedsbeløb på 0,525 mio. kr. til etablering af åbne biblioteker i Gørlev, Ubby og Kalundborg, som en del af strategien med at gøre bibliotekerne mere tilgængelige for borgerne.

Et åbent bibliotek er et selvbetjent/ubemandet bibliotek, der giver borgerne adgang til bibliotekets faciliteter og materialer, også når der ikke er personale til stede. For brugerne har det åbne bibliotek den fordel, at der typisk er længere åbningstider alle ugens syv dage, hvor man fleksibelt kan benytte bibliotekernes automatisering af udlån, aflevering og afhentning af materialer, læsning af aviser og tidsskrifter. Det åbne bibliotek giver desuden mulighed for at benytte lokalerne til møder og arrangementer samt bruge pc'er og printe og kopiere.

Mange åbne biblioteker i Danmark

Høng Bibliotek har i de sidste seks år haft åbent bibliotek uden problemer.

”Der er ikke nogen, der render med noget. Der er rigtig mange åbne biblioteker i Danmark, og jeg har kun hørt om et i København, der måtte lukke pga., at nogle brugte det til varmestue. Vi har haft en enkelt episode i alle de år, hvor Høng Bibliotek har fungeret som åbent bibliotek, så vi er ikke bekymrede for, at det ikke vil fungere,” siger Jette Mygind, der er biblioteksleder på Kalundborg Biblioteker og fortsætter:

”Det er ofte rigtig ærgerligt, at folk er nødt til at bryde op, fordi biblioteket lukker. Fx om lørdagen, hvor vi går kl. 13, der er mange børnefamilier, der gerne ville blive lidt længere og lege osv.”

Flytter om

Kalundborg Biblioteker er i gang med den store omflytning, da det skal være trygt for alle, når det også skal fungere som åbent bibliotek.

”Vi er nødt til at ændre på nogle ting, så det bliver trygt for alle at opholde sig der, når biblioteket ikke er bemandet. Vi regner med fra 7 til 22 i hverdagen, og lidt kortere åbningstider i weekenden. Man lukker sig ind via sit sygesikringskort,” siger Jette Mygind og understreger, at hun er sikker på, at folk også i Gørlev, Ubby og Kalundborg vil være flinke til at passe på tingene og rydde op, ligesom tilfældet er i Høng.

”Det er jo vores alles ejendom, som vi alle sammen skal tage vare på,” siger hun.

De åbne biblioteker forventes færdige den 2. maj 2017 samtidig med implementeringen af det nye bibliotekssystem. Projektet er allerede blevet behandlet og anbefalet i Kultur- og Fritidsudvalget samt Økonomiudvalget, men skal dog også en tur forbi Kommunalbestyrelsen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0