AnnonceLuk annonce
Beton arbejdere blev til et stort, svedigt og svingende gospelkor

20-12-2016

Beton arbejderne hos M.T. Højgaard i Kalundborg til gospel træning lige før en julefrokost. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kan man det? Kan man servere en ordentlig skålfuld team-building med indbygget "gør-det-næsten-selv gospel", før den første bid af julesilden er skyllet ned med en dram og en sneøl? Og kan man få 34 granvoksne mænd med Beton som mellemnavn plus sekretæren til at prise Herren med løftede arme, mens de svinger rundt med musklerne. Svarene er JA.

Hvis deltagerne til årets julefrokost i M.T. Højgaard i Kalundborg har anet en flig af, hvordan afdelingschef Wouter Slooten har valgt at nyfortolke en julefrokost, ville han sikkert have fået et par meldinger om kraftig influenza-epidemi eller undskyldninger som "min hamster har kighoste, og min kat skal til gymnastik".

Et stort, svedigt og svingende gospelkor

Deltagerne havde nok ikke forestillet sig, at de på sangerinde Christina Boelskiftes befaling først skulle varme kroppen op, så stemmen, så løsne tungen for derefter at ryste læberne og lave lændeøvelser.

"I skal blive til et stort, svedigt og svingende gospelkor", sagde sangerinde Christina Boelskifte til deltagerne, som i hverdagen har beton under neglene.

Spil Dansk

Arrangementet var en del af Kalundborg Kommunes, KalundborgEgnens Erhvervsråds og Musisk Skoles engagement i Spil Dansk. Her har virksomheder haft mulighed for at booke sig ind på en business-pakke, hvor musik og teambuilding går hånd i hånd og med det formål at bygge bro mellem kulturlivet og virksomhederne.

”Vi forsøgte sidste år at sælge Spil Dansk Business pakken til erhvervslivet, men uden held, i år er der en verden til forskel, efter vi har fået et samarbejde med erhvervsrådet, der har gjort et stort arbejde”, fortæller Lars Lundgaard, teamleder på Musisk Skole, og fortsætter, ”der er en ide om at musik og kreative processer kan være gavnligt for virksomheder, til at skabe bedre sammenhold og det giver igen en bedre produktivitet, medarbejderne opdager at det måske er ok at tænke ud af boksen og lære noget nyt. Og blive udfordret”.

Musik som innovationsværktøj

Medarbejderne på Erhvervsrådets kontor har selv deltaget i Spil Dansk Business pakken, her har medarbejderne skrevet deres helt egen sang, smmen med en professionel musiker og sangskriver,

”Vi synes det er rigtigt godt, det med at bruge musik som innovationsværktøj, det med at du får en helt anden tankegang end at du sætter dig ned med flere dagsordener, det her er et rigtigt godt værktøj”, fortæller, Laila Bregner Carlsen, Projekt og Udviklingschef.

Dokumentation: team-building, gospel og julefrokost smager godt sammen

Afdelingschef hos M.T. Højgaard i Kalundborg, Wouter Slooten, er godt tilfreds med, at eksperimentet er lykkes så godt. Christina Boelskifte er rigtig tilfreds med, at hun lykkedes med at få store garvede mænd i bevægelse og få deres fulde opmærksomhed i 60 minutter - før en julefrokost. Deltagerne har ikke bare fået en julefrokost. De har fået noget at glæde sig over, næste gang de skal støbe et betondæk midt om natten. Og M.T. Højgaard har fået knyttet båndene til deres loyale medarbejdere lidt tættere.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0