AnnonceLuk annonce
Måtte betalte to guldmønter for at få adgang til kirken

07-03-2020

Sognepræst Lisbeth Dyxenburg forsynede hvert barn med to guldmønter, som de så skulle betale med for at komme ind i kirken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Raklev Kirke og Dagli’Brugsen i Raklev var fredag eftermiddag fælles om et stemningsfuldt fastelavnsarrangement.

Sognepræst Lisbeth Dyxenburg, Raklev Kirke, ønskede, fredag eftermiddag omkring 70 børn og voksne, velkommen til en stemningsfuld fastelavnsgudstjeneste i Raklev Kirke.

”I år er temaet en bibelfortælling der hedder Zakæus, som er en overtolder der tager penge, så derfor skal børnene betale to guldmønter for at komme ind i kirken,” fortæller Lisbeth Dyxenburg, der som den gode præst hun er, selvfølgelig gav hvert barn to guldmønter i våbenhuset da de trådte ind ad døren.

Senere møder han Jesus som får ham omvendt, og så betaler han pengene tilbage til sidst.

Fastelavnsarrangementet er et samarbejde mellem Raklev Kirke og Dagli’Brugsen i Raklev, hvor der først blev budt på gudstjeneste i kirken, derefter flyttede hele selskabet over i sognehuset til fællesspisning og slå katten af tønden, hvor der bl.a. var kåring af bedste udklædning, både for børn og voksne.

Selv om fastelavn er passeret, så vælger Raklev Kirke at afholde deres fastelavnsarrangement den 1. fredag i måneden, hvor der alligevel er børnegudstjeneste.

I år var det femte gang at kirken og brugsen i Raklev var sammen om fastelavnsarrangementet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0