AnnonceLuk annonce
Besøg på bibliotekerne bliver anderledes

17-05-2020

Kalundborg Biblioteker åbner op mandag d. 18. maj med begrænset åbningstid, og det er kun muligt at aflevere dine hjemlån og låne nye materialer.

Vær opmærksom på, at du frit kan aflevere de bøger og andet, du har lånt indtil den 18. juni 2020. Herefter løber der gebyrer på som normalt. Det samme gælder fjernlån.

Hvilke biblioteker i Kalundborg Kommune åbner og hvilken åbningstider har de?

•                    Kalundborg Bibliotek, mandag, onsdag, fredag, fra kl. 10-17 – lørdag 10-13

•                    Høng bibliotek, tirsdag og torsdag, fra kl. 10-17 – lørdag lukket

•                    Gørlev bibliotek, mandag og onsdag, fra 10-17 – lørdag 10-13

•                    Ubby bibliotek, tirsdag, fra 10-17, lørdag lukket

•                    Eskebjerg, torsdag, fra 15-17, lørdag lukket

•                    Svebølle Kvik Bibliotek og Biblioteksinfo Vesterlunden, åbner først, når de åbne biblioteker fungerer.

•                    Sejerø Bibliotek er lukket indtil videre.

Dit besøg på biblioteket bliver anderledes end det plejer, da Kalundborg Biblioteker efterlever retningslinjerne fra Kulturministeriet. Det betyder at man har vurderet, hvor mange der må være på bibliotekerne ad gangen, der vil være håndsprit, plastikhandsker, ekstra skiltning og rengøring samt en række andre tiltag for at forhindre eventuel smitte. Hold afstand, vask hænder hyppigt og tag hensyn til hinanden og bibliotekets personale. Og bliv hjemme, hvis du er syg.

Hvad kan man på biblioteket fra den 18. maj 2020?

Det er muligt at aflevere materialer, finde materialer på hylderne samt låne materialerne. Dele af bibliotekerne vil være afspærret fordi der ikke er mulighed for at tage ophold på bibliotekerne (for eksempel for at studerende eller for avislæsere) eller benytte tjenester, der falder ud over at låne eller aflevere.

Brug i stedet bibliotekets hjemmeside, bibliotek.dk eller appen ’Biblioteket’, hvor du kan bestille bøger, film mm. Du kan også få hjælp til bestilling på telefonen - 59535560 alle hverdage kl. 10-17, eller hvis du sender en mail på klbbibliotek@kalundborg.dk.

På grund af restriktionerne for ophold er mange af de ting du normalt kan foretage dig på biblioteket indtil videre ikke muligt. Det gælder fx:

•                    Print, kopi eller scanning

•                    Adgang til pc’er og konsoller 

•                    Læsning af dagens avis på bibliotekerne

•                    Hjælp til studieopgaver eller længere emnesøgninger. For hjælp til opgaveskrivningen henviser vi til tlf. 59535560. Hvis du har brug for hjælp til at bestille materialer inden for et bestemt emne, er du velkommen til at sende os en mail til klbbibliotek@kalundborg.dk eller ringe til os.

•                    Booking af mødelokaler eller tilbuddet ‘book en bibliotekar’

•                    Deltagelse i undervisning og arrangementer og aktiviteter fra samarbejdspartnere    (såsom lektiehjælp, strikkecafé)

Hvad sker der med materialer, der skulle have været afleveret i lukkeperioden?

De kan frit afleveres uden gebyrer indtil den 18. juni. Herefter løber der gebyrer på som normalt. Det samme gælder fjernlån.

Hvor længe kan jeg hente mine reserveringer, der stod klar før nedlukningen?

Du får en ny besked fra os på mandag den 18. maj om, hvor og hvornår du kan hente din reservering. Derefter har du ti dage til at hente materialet.

Jeg har reserveret en bog, men har ikke brug for den mere

Det vil være en stor hjælp, hvis du sletter din reservering på hjemmesiden eller i appen ’Biblioteket’.

Er der åbent for selvbetjening?

Nej bibliotekerne holder kun åbent i den betjente åbningstid, bemærk ændrede åbningstider.

Kan jeg reservere bøger og afhente dem?

Ja fra den 18. maj 2020 kan du igen reservere bøger via www.kalundborgbib.dk, appen 'Biblioteket' eller bibliotek.dk og afhente dem på et bibliotek efter dit valg.

Kan jeg blive oprettet som låner?

Ja. Det kan du allerede gøre hjemmefra via www.kalundborgbib.dk

Afholdes der arrangementer / aktiviteter / klubber på bibliotekerne?

Alle aktiviteter og arrangementer, herunder klubaktiviteter og aktiviteter fra samarbejdspartnere (såsom lektiehjælp, strikke Café) er aflyst indtil videre. Det er uvist, hvornår de starter op igen. Følg med på kalundborgbib.dk og på bibliotekets Facebookside, hvor der orienteres løbende.

Kan jeg komme ind i mødelokalerne i Ubby Forsamlingshus?

Nej, der er ikke adgang til mødelokalerne i Ubby, ligesom det i perioden heller ikke er muligt at booke et lokale. 

Kan jeg ringe til Kalundborg Biblioteker?

Du kan ringe til os på 59535560 på hverdage i tidsrummet 10-17. Du kan skrive mails til biblioteket på klbbibliotek@kalundborg.dk.    


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0