AnnonceLuk annonce
Besøg eller opkald til utrygge borgere 

15-07-2019

Modelfoto: Lars Aarø

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det seneste halv år har alle landets politikredse foretaget godt 5.000 tryghedsopfølgninger til borgere i hele landet. Alene i Midt- og Vestsjællands Politikreds 1.178 besøg eller opkald. 

Således er Midt- og Vestsjællands Politikreds med sine 1.178 besøg eller opkald fra politiet den politikreds med flest besøg og opkald. I øvrigt et initiativ, som borgerne har taget godt imod.

Mistænkelig adfærd i nabolaget, knallertkørsel på små villaveje eller noget helt tredje. Borgerne henvender sig til politiet med mange forskellige sager, der potentielt kan være utryghedsskabende. Politiet har dog ikke altid mulighed for at sende en patrulje på grund af mere hastende opgaver.

Derfor har landets politikredse siden efteråret 2018 lavet såkaldte tryghedsopfølgninger, hvor betjente enten telefonisk eller ved besøg efterfølgende retter henvendelse til borgeren for, at høre mere om den konkrete hændelse. Det kan også være for at drøfte sagen på ny et par dage senere.

”Generelt har vi en meget positiv oplevelse af de såkaldte tryghedsopfølgninger i politikredsen. Det er alt muligt forskelligt, borgerne gerne vil have besvaret. Det er typisk en vejledning i nogle ting, også helt lavpraktiske ting, der giver borgerne en tryghed. Det er alle mennesker, vi snakker med - unge og ældre borgere,” fortæller Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er den politikreds, der begyndte med tryghedsopfølgningerne. Siden er de som koncept blevet udbredt til landets øvrige politikredse.

En væsentlig del af politiarbejdet

En af politiets vigtigste opgaver er at sikre en høj grad af tryghed i samfundet. En vigtig brik i den bestræbelse er tryghedsopfølgningerne. De blev indført i alle landets politikredse i slutningen af 2018. I løbet af første halvår i 2019 har samtlige kredse foretaget 5.036 tryghedsopfølgninger. En del af dem har været personlige, resten telefonisk.

”Tryghedsopfølgningerne er vigtigt redskab i det daglige politiarbejde. De er med til, at vi kommer tættere borgerne og ikke mindst, at de føler sig hørt og taget alvorligt. Det er et vigtig led i at skabe tryghed,”siger chef for Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, politiinspektør Tenna Wilbert.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0