AnnonceLuk annonce
Beslutning er truffet om cykelsti

07-02-2020

Der er truffet beslutning om cykelstien på Røsnæs. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune gik i gang med cykelstien til Ulstrup i november 2019. Projektet er dog efterfølgende løbet ind i problemer i form af uforudsete udgifter, og man kan derfor ikke overholde det bevilgede budget. Det var derfor et punkt på dagsordenen torsdag aften, da der var udvalgsmøde i Teknik & Miljøudvalget. Her besluttede man, at cykelstien bliver lavet som planlagt. 

Teknik & Miljøudvalget besluttede i går, at man fortsætter med cykelstien på Røsnæs, og at den skal laves som hele tiden planlagt. Man skal derfor finde 3.2 mio. kr. mere til cykelstien.

”Den bliver lavet som planlagt, og så finder vi pengene. I første omgang forsøger vi at finde dem ved uforbrugte midler på anlægsprojekter i 2020, og er der ingen, laver vi en budgetsag til 2021. Altså vi løser det i forbindelse med anlægsbudgettet til 2021. Men i første omgang er det altså uforbrugte midler, hvor vi håber at kunne finde de 3,2 mio. kr.,” siger formand for Teknik & Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen (V).

Administrationen har begået en stor fejl

Jakob Beck Jensen lægger ikke skjul på, at udvalget absolut ikke er tilfredse med det forarbejde, der er gjort fra administrationens side i forbindelse med cykelstien.

”Vi er bestemt ikke tilfredse med det arbejde, der er gjort i administrationen. Det skulle man have opdaget inden, at man gik i gang. Det er en stor fejl, især mht. til den manglende tilladelse til nedsivning i grundvandsfølsomt område. Vi havde jo nok lavet en anden linjeføring, hvis vi havde været klar over den ekstra udgift,” siger Jakob Beck Jensen.

Der var i alt afsat 18,8 mio. kr. til cykelstien til Røsnæs, men det er altså ikke nok. Den forventede budgetoverskridelse beror, ifølge kommunen, primært på to faktorer; afvigende jordbundsforhold samt manglende tilladelse til nedsivning i grundvandsfølsomt område.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0