AnnonceLuk annonce
Berømt Kalundborg-maler fylder 200 år

14-07-2017

'En dansk kyst' af J.Th. Lundbye

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Maleren J. Th. Lundbye er en af Danmarks ti mest anerkendte kunstnere, og den 1. september 2018 er det 200 år siden, at han blev født i Skibbrogade i Kalundborg. Denne begivenhed skal fejres med manér, hvis det står til Kalundborg Kunstforening.

En af de mest ambitiøse planer, kunstforeningen har, er at få arrangeret en udstilling med J. Th. Lundbyes billeder på Bispegården. Men det er en vanskelig opgave at få tilsagn fra museer og private om udlån af billeder til udstillingen, da der er tale om meget værdifuld kunst. Med henblik på at få rådgivning herom kontaktede kunstforeningen kalundborgkunstneren Maja Lisa Engelhardt, og hun blev så begejstret og glad for ideen, at hun tilbød helhjertet at støtte projektet.

”Jeg vil kæmpe for at denne udstilling bliver realiseret - jeg skylder J. Th. Lundbye alt,” siger Maja Lisa Engelhardt”.

Kunstforeningen har derfor aftalt et møde med Maja Lisa Engelhardt og andre nøglepersoner sidst i august, og de foreløbige planer går ud på at arrangere en 2-3 ugers eksklusiv udstilling omkring 1. september 2018 - primært med Lundbye værker, der ikke tidligere har været vist offentligheden.

I samme periode vil der blive gennemført en række arrangementer m.v., som vil blive planlagt og koordineret sammen med udstillingen.

Ambitiøse projekter

Til markering af 200 året for J. Th. Lundbyes fødsel har Kalundborg Kunstforening også igangsat to andre ambitiøse projekter, der vil løbe af stablen i efteråret 2018.

Det drejer sig om udgivelsen af den første bog, der giver en sammenhængende kulturhistorisk og lokalhistorisk beskrivelse af de kunstnere, der har virket på Kalundborgegnen siden 1600-tallet. Bogens titel bliver ”Lyset, landskabet og historien – Kunst og kunstnere på Kalundborgegnen” og forfatteren Palle Bruun Olsen er i fuld gang med skrivearbejdet.

I tilknytning til bogudgivelsen vil der blive arrangeret en stor udstilling af værker udarbejdet af kunstnere, der gennem tiden har haft tilknytning til Kalundborgegnen.

Kunstforeningen arbejder ihærdigt på at skaffe finansiering til bogudgivelsen, og som et led i denne proces udbydes bogen nu i forsalg til favørpris til kunstforeningens medlemmer.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0