AnnonceLuk annonce
Bekymringer for Nordvestbanen.

09-03-2019

Læserbrev:

Bekymringer for Nordvestbanen

Tilbage i januar spurgte undertegnede og min partifælle Andreas Steenberg ind til en undersøgelse vedr. Batteritog. Vi har nu modtaget svar på spørgsmålene.

Vedrørende Nordvestbanen, så er vi fortsat bekymrede, da svarene ikke er klare. Vi er dog tilfredse med garantien for gennemkørende tog. I et svar ser det ud som at batteritog også vurderes til den strækning, men i et andet svar står der også at der ikke er ændringerne i planerne om elektrificering af hovedstrækningerne. Vi undrer os over det uklare svar, for det bør være klart med de seneste udmeldinger at financieringen af elektrificering her er på plads. Bane Danmark skriver på deres hjemmeside at projektet er i gang og at det allerede er til næste år at bane opgraderingerne foretages, som giver plads til kørestrømsanlægget. Hvis det er tilfældet, så er batteritogs undersøgelsen ikke relevant for denne strækning.

Undertegnede mener bestemt at hele Nordvestbanen stadig skal elektrificeres som planlagt og hurtigst muligt. Der er allerede bestilt nye elektriske tog til strækningen til DSB. Når elektrificeringen på Sjælland er fuldendt, så kan elektriske tog fra både sydbanen og Nordvestbanen køre hele vejen til Helsingør og vende. Det vil give bedre og mere stabil togbetjening til rigtigt mange brugere af offentlig trafik på hele Sjælland.

Som følge af det uklare svar, så er Andreas og undertegnede blevet enige om at stille et nyt spørgsmål til trafikministeren. Vi vil gerne vide om financieringen af elektrificeringen hele vejen til Kalundborg er på plads. 

https://www.bane.dk/da/Presse/Pressemeddelelser/Nu-gaar-startskuddet-til-arbejdet-med-at-forbedre-jernbanen-mellem-Roskilde-og-Kalundborg

m.v.h.

Jeppe Hedegaard Sørensen Peulecke 

Folketingskandidat, Radikale VenstreFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0