AnnonceLuk annonce
Bedre tog til Kalundborg.

04-10-2019

Læserbrev:

Bedre tog til Kalundborg

Det er rigtigt glædeligt at transportminister Benny Engelbrecht nu undersøger mulighederne for at indsætte batteritog til Kalundborg. Der er to former for hybridtog der vil egne sig til strækningen mellem Kalundborg og København.

Den ene type kører på strøm fra køreledninger fra København til Holbæk og lader batterier op på strækningen. Den sidste del af turen kører togene på strøm fra batterier.

Den anden type er tog der kører på strøm fra køreledninger til Holbæk og videre på brint fra brændselsceller den sidste stykke.

Begge typer af hybridtog har en række fordele: De er elektriske og forurener ikke, de er støjsvage, de er klimavenlige, de kræver ikke store ombygninger af banen og de kræver ikke immunisering af signalerne. De vil kunne sættes i drift så snart de er indkøbt. Begge typer af tog er i drift i Tyskland indkøbt fra erfarne leverandører af tog. De er sikkert lidt dyrere end almindelig elektriske tog, men så kan der spares 1,5 milliard på ombygning og opsætning af køreledninger.

Niels Erik Christensen
Konservative i Kalundborg


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0