AnnonceLuk annonce
Bedre lånemuligheder på vej

06-04-2017

Steffen Sørensen, medindehaver af RealMæglerne Klarstrup og Sørensen i Ubby. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I de første måneder af 2017 har danskerne købt 80 pct. flere sommerhuse end for seks år siden, og en ny undersøgelse viser, at flere drømmer om at komme med på sommerhustrenden, hvilket hjælpes på vej af de markant bedre lånemuligheder, der er på vej. Det får, efter sigende, også betydning i Kalundborg.

Der blev solgt godt 80 pct. flere sommerhuse de første to måneder af 2017, end der gjorde i samme periode i 2011. Der er altså sket en stor stigning i salget, og mange drømmer stadig om et sommerhus, hvilket måske kan afhjælpes via de bedre lånemuligheder, der står for døren.

Bedre lånemuligheder på vej
Regeringen har til hensigt at hæve grænsen for, hvor stort et realkreditlån, man kan få i et sommerhus. Grænsen ønskes hævet fra 60 til 75 pct., hvilket vil gøre lånene til sommerhus billigere, og give flere mulighed for at låne.

”Det vil da helt klart give et løft, og det vil gøre det mere overskueligt for mange yngre familier, når man kan få ¾ af købssummen i realkreditlån, det billigører en købers finansiering. I forhold til markedet generelt tæller det også på den positive side samtidig med, at man formentlig ændrer reglerne mht. planloven. Som det er nu, skal man have ejet et sommerhus i otte år, for at få lov at benytte det som helårsbolig. Det vil man nu lave om således, at man kun skal have ejet sommerhuset et år, for at måtte bo i det. Det vil helt klart også være understøttende for sommerhusmarkedet, De to ting sammen giver helt klart et boost til markedet,” siger Steffen Sørensen, medejer af RealMæglerne Klarstrup og Sørensen i Ubby, og fortsætter:

”Derudover er der mere optimisme at se på markedet i dag end for nogle år siden. Når der er krise, køber få sommerhuse, og der er ingen tvivl om, at markedet i dag er langt bedre end i fx 2011.”

Forbedrede lånemuligheder vil altså højst sandsynlig skabe større efterspørgsel på sommerhuse , og i hele landet ventes de mange sommerhussalg at fortsætte henover foråret og sommeren.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0