AnnonceLuk annonce
Bedre indeklima og lavere varmeudgift

20-05-2021

Gørlev Idrætsefterskole har fået både et bedre indeklime og en lavere varmeregning med nye ventilatorer i loftet på den store sportshal. Privatfoto

Af Jens Nielsen

På Gørlev Idrætsefterskole  dyrker 160 teenagere alle mulige former for sport. Skolens store idrætshal bliver flittigt brugt, og det betyder store temperaturudsving og et indeklima, der generelt er udfordret. Werths El fra Kalundborg har netop monteret Nordiccos HVLS-ventilator, som både sikrer et godt indeklima og eliminerer faren fra luftbårne vira.

Gørlev Idrætsefterskole har fokus på bevægelse og idræt, og derfor foregår en lang række af aktiviteterne i den store idrætshal, som er mere end 20 meter bred, 40 meter lang, og hvor der er otte meter til loftet, men indeklimaet har ikke altid været det bedste, men det er der nu gjort noget ved.

”Vi har igennem lang tid kæmpet med at sikre et godt indeklima i vores idrætshal. Ofte rummer hallen rigtigt mange mennesker, og det gør det vanskeligt at styre temperaturen”, fortæller forstander på Gørlev Idrætsefterskole, Niels Skak Jensen

Senest er hallen blevet udvidet med en repos med et stort område til styrketræning. Området er velbesøgt og er et sted, hvor der bliver svedt, så nu er det endnu mere vigtigt, at efterskolen kan styre indeklimaet.

Efter at have undersøgt markedet for mulige ventilationsløsninger valgte Gørlev Idrætsefterskole at hænge to Nordicco HVLS-ventilatorer op i idrætshallen. Installationen stod Werths El fra Kalundborg for.

”Når man huser 160 teenagere, så går tingene en gang imellem vildt for sig, og derfor blev vi beroliget, da Werths El viste os, at en Nordicco HVLS-ventilator uden problemer kan holde til, at den bliver ramt af f.eks. en fodbold,” siger Niels Skak Jensen og fortsætter,

”Vores idrætshal bliver opvarmet ved hjælp af træflis, og vi bruger årligt omring 70.000 kr. på varme, og jeg forventer, at vi med de nye loftventilatorer er i stand til at sænke vores varmeforbrug med op til 15 procent.”

Gørlev Idrætsefterskole har fået hængt de nyeste Northern Light HVLS-ventilatorer op. På den måde får efterskolen glæde af både et bedre indeklima, et mindre energiforbrug og også en ren luft, da de integrerede UVC-lamper i ventilatorernes vinger desinficerer luften for luftbårne vira, herunder coronavirus.

”Da vi første gang hørte om UVC-lamperne, så tænkte vi, at det var noget hokus pokus, der ikke havde nogen reel effekt, men efter at have hørt hvad forskellige eksperter siger, blev vi overbevist om at UVC-lys er et effektivt våben mod luftbårne vira. Vi ved godt, at vi ikke fjerner alle vira med UVC-lamperne, f.eks. ikke dem der overføres via berøring, men vi sikrer en smittefri luft, og det har stor betydning for både vores elever og vores medarbejdere, som nu kan føle sig trygge” siger Niels Skak Jensen.

Werths El har monteret lignende ventilatorer i flere af Kalundborg Kommunes sportshaller.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0