AnnonceLuk annonce




Bearnaisekongerne

31-03-2019

Der blev pisket godt i gryderne da Café Dyrehøj havde kokkeskole fredag aften. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kokkeskole med bøf bearnaise og hjemmelavet pommes frites på Café Dyrehøj.

Skal der en klassiker på tallerkenen, må en god bøf med bearnaisesauce stå øverst på menuen. Men hvordan steger man en bøf, så den bliver helt perfekt, og hvad skal der til for, at saucen ikke skiller?

Det blev de syv deltagere, der fredag aften havde tilmeldt sig kokkeskolen på Café Dyrehøj på Dyrehøj Vingård, meget klogere på da aftenen var gået.

Karoline Thrysøe, kok på Café Dyrehøj, guidede deltagerne gennem aftenen, hvor der både skulle laves hjemmelavede pommes frites, deltagerne blev instrueret i at stege en bøf på den helt rigtige måde, og så var der også lige bearnaisesovsen helt fra bunden, det vil sige at der først skulle laves bearnaise-essens, inden der skulle piskes æggeblommer til den store guldmedalje.

Det så legende let ud for Karoline Thrysøe at få fremtryllet den lækreste bearnaisesauce, og det lykkedes da også til sidst for alle deltagerne på kokkeskolen at få lavet en god bearnaisesauce, men der kom mange gode kommentarer undervejs, lige fra, ”den er så tyk at det mere ligner ost”, til dem der havde mere overskud, ”bare kald os bearnaisekongerne”.

Men alle deltagere var enige om at det havde været en super aften med masser af gode grin, men også meget klogere på bøf og bearnaisesauce.



Klik her for at se billeder



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0