AnnonceLuk annonce
Bamsedemonstration på lørdag

10-09-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På lørdag den 12. september rykker bamsehæren ind på Kalundborg Rådhus for at gøre lokalpolitikerne opmærksomme på, at mange borgere fortsat kæmper for flere hænder til daginstitutionerne i kommunen.

Regeringen har lovet ‘minimumsnormeringer’ fra 2025, men forældrebevægelsen lader ikke politikerne hoppe over, hvor gærdet er lavest. De vil have flere hænder i daginstitutionerne nu. Derfor laver de en bamsedemonstration for at ”råbe” politikerne op.

”Med de økonomiske midler, der er sat af, både i kommuneaftaler og på finansloven, er der tale om papirsnormeringer: det ser godt ud på papiret, men rykker ikke ude på stuen. For at børnene skal kunne mærke en forbedring og minimumsnormeringer i børnehøjde skal normeringerne være1:3 i vuggestuerne og 1:6 i børnehaverne,” siger Nanna Jørgensen, der er en del af Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen Kalundborg.

Under corona blev det tydeligt, at daginstitutionernes funktion er fundamentet for det danske velfærdssamfund. Uden stærke dagtilbud og børn i trivsel, kan landets forældre ikke varetage deres arbejde. Under genåbningens første fase, stod det klart, hvad solide normeringer og mindre børnegrupper gør for trivslen hos både børn og personale. Men glæden var kort. 

”Hvorfor skal vi blive ved med at spare på det her område, når det er tydeligt, at trivslen var højere hos børn og personale i genåbningsfasen. Hvorfor kan kommunalbestyrelsen ikke se, at det bare ikke er godt nok. Hvor mange grimme eksempler skal der på bordet, før der ændres holdning?” spørger Nanna Jørgensen.

Hvorfor en demonstration med bamser?

I skyggen af corona er formen på demonstrationen på lørdag dog noget anderledes end sidste gang, Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen Kalundborg lavede en demonstration. I stedet for, at folk støtter ved at møde fysisk op til demonstration, indsamler bevægelsen og andre forældre over hele landet bamser med en besked om halsen til politikerne. Bamsehæren møder derefter lørdag op på rådhuset i Kalundborg, ligesom der samme dag vil være en stor demonstration foran Christiansborg, som i øvrigt sendes live via Facebook lørdag kl. 10.30. 

”Ud over bamsedemonstrationen lørdag, gør vi det igen på onsdag, hvor der er 1. budgetmøde. Efter demonstrationerne doneres bamserne til Mødrehjælpen,” fortæller Nanna Jørgensen, og slutter med at opfordre alle til at deltage: ”Vi mangler stadig flere kræfter til at fastholde lokalpolitikerne.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0