AnnonceLuk annonce




Bagedyst-vinder underviste i chokolade

05-12-2019

Andrea Søllested, til venstre, ser til at det går rigtigt til, til højre Tina Thrysøe fra Café Dyrehøj. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Vinder af Den Store Bagedyst 2017, Andrea Søllested var onsdag aften på besøg på Dyrehøj Vingård, hvor Café Dyrehøj havde arrangeret kursus i fyldt hjemmelavet chokolade.

14 kvinder havde sikret sig adgang til et kursus i at fremstille fyldt chokolade onsdag aften på Café Dyrehøj på Dyrehøj Vingård.

Instruktøren var ingen ringere end vinder af Den Store Bagedyst 2017, Andrea Søllested fra Næstved, som efter sejren tog chocolatier-uddannelsen.

Onsdag aften guidede hun deltagerne gennem det at fremstille sine egne fyldte chokolader, og efter en teoretisk gennemgang blev deltagerne sluppet løs med chokolade, termometer, skåle og forme.

Deltagerne fandt hurtigt ud af at lige netop det med den rigtige temperatur spiller en afgørende rolle for et perfekt resultat. Der blev smeltet chokolade til den store guldmedalje, målt temperatur, fyldt i forme, alt mens Andrea Søllested kom med gode råd og forklaringer når det ikke lige gik som deltagerne regnede med, men alle fik fyldt kagedåsen op med hjemmelavet fyldt chokolade.

Der har været stor interesse for kurset, så allerede onsdag i næste uge er der igen kursus med den populære bagedyst-vinder, og her er der et par enkelte pladser endnu.

”Interessen har været overvældende stor, så vi afholder et kurset mere onsdag i næste uge, og så er det vores plan at vi vil afholde chokoladekurser op til højtiderne fremover, fx til påske, og så håber vi det kan blive en tradition her,” sagde Tina Thrysøe, fra Café Dyrehøj, der understreger at kurset bestemt også er for mænd.



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 





0