AnnonceLuk annonce
Badning forbudt

12-07-2019

Der er badning forbudt ved Ulstrup Strand pt. Kalundborg Kommune arbejder på at finde forureningskilde.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune har i en uges tid frarådet at bade ved Ulstrup Strand ved campingpladsen, da badevandet er forurenet. Skiltet er imidlertid skiftet ud til et ’Badning Forbudt’ skilt.

Siden sidste fredag har Kalundborg Kommune frarådet, at man bader ved Ulstrup Strand ved Røsnæs Naturcamping – Elverdam, idet en borger havde gjort kommunen opmærksom på lugtgener fra skovbækken, der har sit udløb ved Ulstrup Strand ved campingpladsen. Bækken er tydeligvis forurenet, men kommunen ved endnu ikke fra hvad, og hvor meget, hvilket de er ved at undersøge. 

Kommunen ved endnu heller ikke, om der er noget skadeligt i vandet, men de får svar på de nye vandprøver på mandag. Derudover har de været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og er der blevet vejledt til, at man sætter nye skilte op, hvorpå der står, at badning er forbudt, og ikke at man fraråder det som hidtil.

Kommune vil lokalisere forureningskilde 

”Vi kan jo ikke give folk en bøde for at bade, men vi sætter skiltet op, og håber, at det bliver overholdt. Vi ved at bækken er forurenet, men ikke hvor meget og fra hvad, og derudover ved vi heller ikke endnu, om badevandet er forurenet. Men vi skal selvfølgelig finde årsagen, og vi arbejder på det,” siger Mads Damkjær, der er kommunikationschef ved Kalundborg Kommune, og fortsætter:

”Vi har taget kontakt til Dansk Miljørådgivning omkring en plan for oprydning af den forurenede bæk, og regningen skal jo altså sendes videre til den ansvarlige, så vi er også interesseret i at finde kilden.”

Der har ydermere været snak om, at badevandsprøven ikke er taget det korrekte sted i havet ved Ulstrup Strand, men Mads Damkjær forklarer, at det på sin vis både er rigtig og forkert:

”Vi har taget den, hvor vi altid tager prøven, hvilket vi jo er nødt til for at få et sammenligningsgrundlag, men netop pga. strømmen derude har vi taget en prøve mere et andet sted, netop pga. den forurenede bæk, som vi afventer svar på. Det kommer på mandag,” fortæller han.

Resultater af målinger på badevand i kommunen kan ses på kommunens hjemmeside: https://www.kalundborg.dk/Borger/Kultur_natur_og_fritid/Natur/Badestrande/Badevandskvalitet.aspxFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0