AnnonceLuk annonce
Babyboom giver vokseværk i Høng

03-04-2019

Foto: Jens Nielsen

kontakt@tv-kalundborg.dk

I den sydlige del af Kalundborg Kommune er der tilsyneladende ingen problemer med storken.

Der er i den seneste tid kommet flere 0-2 årige børn i Høng, end i de foregående år, hvilket betyder en øget efterspørgsel på både dagpleje- og vuggestuepladser i området. For at imødekomme dette foreslår administrationen på det kommende møde i Børn- og Familieudvalget, at der etableres 12 ekstra midlertidige vuggestuepladser i Børnehuset Spiren, som ligger midt i Høng. 

”Det er rigtig dejligt med en stigning i børnetallet, og vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan for, at vores institutioner kan tage imod flere vuggestuebørn. Der er plads i Børnehuset Spiren, så det giver god mening at benytte sig af dette,”siger formand for Børn- og Familieudvalget i Kalundborg, Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V).

Børnehuset Spiren har i dag plads til 10 vuggestuebørn. Det forventes, at der skal ansættes to pædagoger og en pædagogmedhjælper til den ekstra gruppe børn i Børnehuset Spiren.

Hos direktør for Børn, Unge og Familie i Kalundborg Kommune, Mette Heidemann, vækker udviklingen i børnetallet glæde, og hun ser frem til, at børnene kan starte på daginstitution i Høng.

”At opnormere antallet af pladser hos Spiren er en god løsning på kort sigt. Hvis den positive udvikling i Høng fortsætter, må vi lægge en langsigtet plan,”siger hun.

Børn- og Familieudvalget skal træffe beslutning om de nye vuggestuepladser på udvalgsmøde i dag, onsdag den 3. april.

Stigning i salg af boliger i Høng

Det er endnu uvist, om ændringen på antallet af 0-2 årige i Høng er et udtryk for en egentlig tendens. Det uventede opsving i antallet af nyfødte i Høng kan dog ses i sammenhæng med Kalundborg Kommunes satsning på at tiltrække flere børnefamilier til kommunen.

En statistik for salg af boliger hos alle mæglere på Boligportalen viser, at der fra 2017 til 2018 er sket en stigning på 23% for salg af boliger i Høng. Høng er en af de byer i kommunen med størst fremgang i boligsalget, og tendensen i Høng peger fortsat i den rigtige retning i 2019.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0