AnnonceLuk annonce
Endelig er den nye BMX-bane færdig

12-06-2018

Det nye flotte baneanlæg er bygget af den tidligere verdensmester Thomas Hamon. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg BMX Klub har nu fået nøglerne til den helt nybyggede BMX-bane i Tømmerup. Tirsdag aften var der officiel træning for første gang.

Kalundborg BMX Klub er de sidste fire år blevet mere og mere amputeret, Kalundborg Forsyning har nemlig bygget på en stor del af det gamle baneanlæg på Dokhavnsvej, men nu kan BMX klubben se fremad.

Fredag i sidste uge blev nøglerne overdraget til et helt nybygget baneanlæg ved siden af boldbanerne i Tømmerup, en 365 meter lang BMX-bane opført efter internationale mål. Tirsdag aften blev medlemmerne så sluppet løs på banen til klubbens officielle første træning.

”Det er nøjagtigt fire år siden at jeg fik den første mail omkring at Forsyningen ville bygge på arealet på vores bane, det har været en lang sej kamp, og på et tidspunkt tænker man, det er ikke kampen værd, men når man så står her nu, så har det været det hele værd,” siger Jan Larsen, som har stået i spidsen for den gruppe som har arbejdet med den nye bane, og som nu er formand for klubben.

”I fredags da vi fik nøglen og gik ind gennem porten og stod og kikkede, så er det lidt stort og vi sagde til hinanden, ja, okay, det har vi alligevel klaret meget godt, så er det lige som om de fire år der er gået, helt er glemt,” fortæller Jan Larsen, mens han forklarer om det nye flotte baneanlæg.

I første omgang er det kun selve baneanlægget som er frigivet, klubhus og udendørsarealer er endnu ikke givet fri, men det varet kun et par uger, så skulle det hele være klar til brug.

Det er den tidligere BMX-verdensmester Thomas Hamon og hans franske firma ProTracks, som har bygget det nye flotte baneanlæg, som er godt 60 meter længere end den gamle bane på Dokhavnsvej, mens det er entreprenør THomas Petersen som har stået for det omfattende jordarbejde.

Klubkassen drænet

De sidste fire år har BMX Klubben absolut ikke haft optimale forhold, de har nærmest boet midt på en byggeplads, samtidig med at deres bane er blevet mindre og mindre år for år, og det har kostet rigtigt mange medlemmer, lige som det ikke har været muligt at afholde løb i Kalundborg, som ellers giver et godt tilskud i klubkassen, derfor skal Kalundborg BMX Klub nu i gang med at opbygge klubben igen, men med et nyt og flot baneanlæg i Tømmerup bliver det forhåbentligt ikke svært.

Første store stævne på den nye bane, afvikles sidst i august.

BMX Klubben arbejder også med at arrangere et Åbent Hus arrangement på det nye baneanlæg, men datoen er endnu ikke fastsat.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0