AnnonceLuk annonce
Avnbøg på Møllebakken kåres som Evighedstræ

12-02-2019

Den gamle Avnbøg på Møllebakken kåres nu som Evighedstræ. Foto: Susanne Ladefoged.

Kalundborg var den første kommune i landet der i 2012 fik Evighedstræer i DN regi. På Møllebakken i Kalundborg kåres nu Evighedstræ nummer 11 i Kalundborg kommune – en flerstammet Avnbøg.

Formand for DN i Kalundborg Susanne Ladefoged er glad for, at Kalundborg, som den første kommune i Danmark, der kårede Evighedstræer, nu kan sætte Kalundborgs Evighedstræ nr. 11 i Kalundborg kommune på Danmarkskortet. Det officielle nummer er nr. 95 på landsplan.

Den smukke store flerstammede Avnbøg på Møllebakken, er med sine cirka kun 100 år på roden ung i Evighedstræ regi. Egetræer kan blive mere end 1000 år gamle, så Avnbøgen er ikke nogen olding i denne sammenhæng. Men alligevel – med sinde 2 meter i omfang ved roden, de mange ar fra nedfaldne grene og de mange store stammer, der skyder op fra én rod, så er træet fundet værdigt til at bære titlen Evighedstræ i DN regi.

Vær med til kåringen fredag d. 22. februar kl. 15:00

Alle er inviteret med til diplomoverrækkelsen og skilte påsætningen fredag den 22. februar, kl. 15.  Avnbøgen står i den vestlige udkant af Møllebakken og mødestedet er på Møllestræde lige efter nr. 46, hvorefter deltagerne går i samlet trop til træet.

Kalundborg Kommune er ejer af træet. Kommunens repræsentant Charlotte Jørgensen, Vej, Ejendom og affald får overrakt diplom og sætter emblem på træet, der nu får lov at stå ”for evigt”. Til træet er der fremstillet et genkendeligt emblem, så alle også i fremtiden kan se, at dette træ er specielt udvalgt som Evighedstræ.

Rundvisning på Møllebakken

Efter kåringen af Evighedstræet guider Skov- og landskabsingeniør Rasmus Berg deltagerne rundt på Møllebakken. Rasmus Berg vil forklare deltagerne om den fældning, udtynding og naturpleje, der er foretaget det sidste år tid, og som stadig foregår på Møllebakken. Rasmus Berg vil komme ind på, hvad der mangler af tiltag og i hvilken retning ønskerne går for den videre pleje og udvikling af Møllebakken. En unik mulighed for at få forklaret og stille spørgsmål til den pågåede pleje. Alle er velkomne.

De ti øvrige Evighedstræer i Kalundborg kommune er Morbærtræet i Kalundborg museums have, Platanen ved Kaalund kloster, Egen på Ørnebjerg, Blodbøgen ved VAB i Rørby, Grå Ellen i Kildeskoven, Trompet kronen ved det nu nedrevne Sæby sygehus, Asken ved Høng bibliotek, som nu delvis henligger som dødt ved i Høng skov og delvis er blevet drejet til fine træting, Asken ved Bjergsted gadekær, den mange stammede Bøg i Vindekilde og mastodonten Guld Hængepilen ved bevægelsesparken i Høng.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0